29.8 C
New York City
miercuri, august 17, 2022
AcasăsusPrefectul vrea clarificarea situației funciare din Păulești

Prefectul vrea clarificarea situației funciare din Păulești

Ca umare a audiențelor susținute în data de 18 martie a.c., prefectul Eugeniu Avram a convocat pentru astăzi, 7 aprilie 2014 o întâlnire prin care s-a încercat clarificarea situației din localitatea Păulești privind retrocedarea terenurilor unor cetățeni în favoarea familiei Demian.  Întâlnirea s-a desfășurat în sala mică de ședințe a Palatului Administrativ, cu participarea prefectului Eugeniu Avram, subprefectului Altfatter Tamas, șefului Serviciului Juridic din Instituția Prefectului, Cosmin Dorle, specialiștilor din Instituția Prefectului și ai Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară Satu Mare. Au fost mai fost prezenți primarul comunei Păulești, Nagy Iosif, un grup de cetățeni și moștenitorul terenurilor retrocedate sau în curs de retrocedare, Marius Demian.

Ne-am întâlnit să încercăm să deblocăm situația, de aceea am solicitat organizarea acestei întâlniri. Am spus că este momentul să identificăm împreună soluții administrative în acest sens. Dacă exista deschidere și transparență către oamenii din localitate nu s-ar fi ajuns aici” a declarat prefectul Eugeniu Avram.

După ce au fost ascultate toate punctele de vedere, specialiștii din Comisia Județeană de Fond Funciar au cerut Comisiei Locale de Fond Funciar din Păulești să analizeze în continuare posibilitățile care există pentru ca pretențiile în natură ale familiei Demian să fie onorate. Pe de altă parte, membrii Comisiei Județene de Fond Funciar au declarat că o dată cu finalizarea procesului de inventariere a terenurilor de pe raza județului Satu Mare, există baza legală ca familia Demian să primească suprafața de teren neretrocedată la această dată, pe teritoriul alte unități administrativ-teritoriale.

Reprezentantul familiei moștenitoare s-a arătat deschis către această ofertă, liniștindu-i pe cetățeni cu privire la posibila retrocedare a terenurilor de sub casele lor.

În calitate de președinte al Comisiei Județene de Fond Funciar Satu Mare, prefectul Eugeniu Avram a transmis că vor fi întreprinse toate demersurile legale din punct de vedere administrativ pentru ca acest conflict de natură funciară să înceteze la Păulești.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente