marți, mai 28, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareActivități pentru prevenirea consumului de alcool la volan

Activități pentru prevenirea consumului de alcool la volan

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și cei din cadrul Biroului Rutier Satu Mare, au acționat ieri, 22.05.a.c.în sprijinul și împreună cu polițiștii rutieri din Carei, pentru sancționarea celor care nu respectă regulile de circulație și pun în pericol siguranța traficului, în special a celor care conduc sub influența alcoolului, pe raza municipiului Carei și în proximitatea acestuia.

În cadrul acțiunii, care s-a derulat în intervalul orar 06.00-12.00, polițiștii au constatat o infracțiune la regimul siguranței circulației pe drumurile publice și au aplicat 54 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 70 000 lei.
Astfel, în jurul orei 07.30, pe strada Cimitirului din Carei a fost identificat un conducător auto de 42 de ani, care se urcase la volanul unui autoturism deși anterior consumase băuturi alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare a concentrației alcoolice de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-a întocmit dosar penal.
Alți 10 conducători auto, surprinși circulând pe străzile din Carei, s-au ales cu exercitarea dreptului de a conduce suspendat, pentru același motiv, consumul de alcool la volan. Au mai fost suspendate alte 5 permise de conducere, din care 3 pentru depășirea limitei legale de viteză, iar 2 pentru efectuarea unor manevre de depășire neregulamentară.

Conducerea sub influența băuturilor alcoolice reprezintă una din cauzele principale ale agravării consecințelor accidentelor rutiere. Polițiștii atrag încă o dată atenția asupra riscurilor la care vă supuneți dacă alegeți să conduceți după ce ați consumat băuturi alcoolice!

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente