Acasă Locale Stiri Satu Mare Adrian Cozma: "Lipsă de profesionalism în cultura sătmăreană"

Adrian Cozma: „Lipsă de profesionalism în cultura sătmăreană”

adrian-cozma1-300x225

Joi, 28 mai în cadrul unei conferințe de presă susținută de consilierul județean PNL, Adrian Cozma acesta se arată iritat că nu poate pune mâna pe o funcție la cultura județului.

Din cele declarate de Cozma, lipsa de profesionalism a două instituții de cultură din județul Satu Mare și anume Biblioteca Județeană și Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale.

Consilierul a criticat forma de organizare a concursurilor de la Biblioteca Județeană pentru posturile de șef serviciu și șef birou, solicitând de la Consiliul Județean documentele care au stat la baza organizării acestor concursuri, precum și cine a decis membrii comisiei de concurs.

Pentru funcția de șef birou a concurat o persoană care are experiență de 15 ani în domeniu și a câștigat o persoană care a venit din exterior. Sunt situații extrem de grave care se întâmplă.  Am să atac în contencios-administrativ toate concursurile care nu s-au desfășurat legal. Este imposibil ca un fost electrician să facă parte din comisia de concurs și din toate comisiile de cultură. Este inadmisibil”, a declarat Adrian Cozma.

Adrian Cozma consideră că, Consiliul Județean este bun de plată pentru că nu a respectat prevederile legale.

Nici nu ne interesează de ce actualul director de la Muzeul Județean nu mai este bun, dar acum se vrea aducerea altuia, din afara sistemului. Legea spune că înainte cu 120 de zile de încetarea mandatului să se organizeze concurs. Nu s-a făcut”, a spus Cozma.

Totodată, consilierul județean a afirmat că nu este voie să existe interimat la instituțiile de cultură, mai mare de 120 de zile.

Vedeți situația de la Biblioteca Județeană unde am avut interimat de 2-3 ani. Și tot îi schimbăm, care unde trec, pe la ce partid. Dacă e la PLR e bun, dacă a ieșit de la PLR e rău, dacă a fost la PSD e și mai bun. La Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale la fel. Din 2014 avem interimat, chiar dacă legea ne spune că în 120 de zile trebuia organizat concurs. Le transmit distinșilor reprezentanți ai Consiliului Județean, care se pretind că le știu pe toate și de fapt nu știu nimic: Jos laba de pe cultură”, a încheiat consilierul Adrian Cozma.

- Advertisment -

Cele mai populare

Munții Șureanu-Fundătura Ponorului

Nu-i ușor de ajuns în Fundătura Ponorului, colțul de rai din Munții Șureanu. Ai nevoie de entuziasm, de răbdare, dar și de...

PNL, USR sau PSD?

Sănătatea în programele de guvernare: PNL promite investiții masive, PSD vrea dezvoltarea rețelei de centre comunitare, iar USR plănuiește liberalizarea sistemului de...

Studenți voluntari în lupta cu Covid-19

Primele ordine de repartizare a studenţilor voluntari care se vor alătura cadrelor medicale aflate în prima linie, responsabile în continuarea îngrijirilor medicale...

Călătoria cu avionul, doar pentru cei vaccinați anti-covid

În viitor, companiile aeriene vor permite accesul la zborurile internaționale doar pasagerilor care au fost vaccinați împotriva Covid-19, conform declaratiilor șefului companiei...

Comentarii recente