Acasă Economico-social Locale sm Adrian Cozma propune o strategie unitară de dezvoltare a județului

Adrian Cozma propune o strategie unitară de dezvoltare a județului

Aflat la Tășnad, candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Cozma, a prezentat câteva din liniile de forță ale viitoarei administrații liberale a județului nostru.

Liderul liberal consideră că Tășnadul este încă departe de potențialul real pe care îl poate oferi în materie sde turism și propune un program realist dar ambițios de relansare a turismului și de dezvoltare a acestuia, nu doar la Tășnad, ci în întreg județul, deoarece resursele în acest domeniu nu au fost exploatate până acum la nivelul așteptărilor cetățenilor.

Avem nevoie de o strategie de ansamblu pentru dezvoltarea turismului. Consiliul Județean a făcut până acum mult prea puțin pentru valorificarea acestei uriașe resurse locale care este turismul. Și această valorificare trebuie făcută în interesul cetățenilor

Nu este suficient ca Tășnadul de pildă, să-și facă strategia după viziunea lui de turism, Turțul alta, Tarna sau Păuleștiul, la fel…

Avem câte o soluție pragmatică pentru fiecare localitate în parte, în funcție de specificul acestora, dar toate acestea trebuie să fie înglobate unei strategii unitare și armonioase.

Această strategie doresc s-o implementez împreună cu toți colegii mei consilierii județeni, pentru o dezvoltare de ansamblu, care să contribuie decisiv la ridicarea nivelului vieții tuturor cetățenilor.

   Avem destul de multe exemple în țară, avem de unde să ne inspirăm. PNL are cele mai performante administrații din România. Este destul să ne uităm la Oradea, la Cluj, Alba Iulia, Arad, Timișoara. Iar succesul acestora s-a datorat ideii liberale de a pune în centrul preocupărilor edililor, cetățeanul, binele comunității, cu nevoile sale reale.

Urmează următorul ciclu de absorbție a fondurilor europene 2012 – 2027 pe care nu avem voie să-l ratăm. Este important ca toate fondurile care vin pe diferite domenii să reușim să le atragem. Doar prin fonduri europene vom reuși să asigurăm dezvoltarea durabilă a comunităților noastre, a județului, în întreg ansamblul său, să modernizăm localitățile, să asigurăm în fiecare unitate administrativ – teritorială infrastructura necesară, dotările moderne, demne de o țară a Uniunii Europene! – a declarat Adrian Cozma. 

- Advertisment -

Cele mai populare

Madrid intră în carantină pentru a doua oară

Toţi cei 3,3 milioane de locuitori ai Madridului intră în carantină, pentru a doua oară în acest an. Anunţul a...

1 Octombrie-Acoperământul Maicii Domnului

Pe 1 octombrie Biserica lui Hristos cea dreptmăritoare sărbătoreşte Acoperământul Maicii Domnului. Sărbătoare mare pentru Biserica lui Hristos şi pentru tot creştinul.

Reintroducerea restricțiilor de luni

Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri că luni se va decide în Comitetul Național de Situații de Urgență reintroducerea restricțiilor pentru țările...

Deținuți evadați în Maramureș

Doi tineri de 21 de ani, din Ucraina, au evadat, în noaptea de miercuri spre joi, din Centrul de Reținere și Arestare...

Comentarii recente