Acasă Divertisment Barajul Călinești Oaș-Oază de liniște și relaxare

Barajul Călinești Oaș-Oază de liniște și relaxare

Aducem în atenția dumneavoastră încă un loc superb din falnica noastră țară ,România.Azi călătorim la Barajul Călinești Oaș,aflat în localitatea care are acelaşi nume, la o distanţă de 12 km de oraşul Negreşti Oaş şi de circa 40 de km de Satu Mare. 

Lacul Călinești Oaș a fost realizat prin construirea în 1974 a unui baraj de 16 m înălțime și 798 m lungime, pe râul Tur.

Barajul, a devenit un punct de mare atracţie turistică datorită poziţionării sale într-un decor natural format din pădurile de foioase care acoperă versanţii ce descind spre malurile lacului. Barajul are o suprafaţă de aproximativ 300 ha luciu de apă, locul fiind ideal pentru amatorii de pescuit dar şi pentru amatorii de hoinăreală prin păduri. Lacul abundă de ştiucă, biban, şalău, somn şi avat.

La acestea se adaugă și piscina pensiunii Alina din apropriere care îți oferă o priveliște de vis ,cu restaurant, bar ,terasă și un minihotel.Iată încă un punct de atracție care merită vizitat și fructificat,atât pentru turiștii dar și pentru cei ai locului. 

- Advertisment -

Cele mai populare

Madrid intră în carantină pentru a doua oară

Toţi cei 3,3 milioane de locuitori ai Madridului intră în carantină, pentru a doua oară în acest an. Anunţul a...

1 Octombrie-Acoperământul Maicii Domnului

Pe 1 octombrie Biserica lui Hristos cea dreptmăritoare sărbătoreşte Acoperământul Maicii Domnului. Sărbătoare mare pentru Biserica lui Hristos şi pentru tot creştinul.

Reintroducerea restricțiilor de luni

Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri că luni se va decide în Comitetul Național de Situații de Urgență reintroducerea restricțiilor pentru țările...

Deținuți evadați în Maramureș

Doi tineri de 21 de ani, din Ucraina, au evadat, în noaptea de miercuri spre joi, din Centrul de Reținere și Arestare...

Comentarii recente