29.8 C
New York City
marți, august 16, 2022
AcasăPoliticaAdrian Cozma: ”USR este un partid de aventurieri politici, un partid imatur...

Adrian Cozma: ”USR este un partid de aventurieri politici, un partid imatur care nu a înțeles rolul pe care l-a avut atunci când a guvernat”

Deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, a reacționat dur după ce Cătălin Drulă a declarat recent că USR intră la guvernare cu PNL doar dacă dă premierul, scriu jurnaliștii de la PS News.

„USR este un partid de aventurieri politici, un partid imatur care nu a înțeles rolul pe care l-a avut atunci când a guvernat. Să ne aducem aminte de ziua în care au plecat cu spectacol și circ de la guvernare. E greu sa construiești cu ei… lumea nu-i mai ia în serios. PNL nu este preocupat de cine conduce USR. Sperăm doar că vor da dovadă de mai multă maturitate, misiune ratată inclusiv când au fost la guvernare, lucru recunoscut de Cătălin Drulă atunci când afirmă că USR nu mai are timp de „vedetisme și politică imatură”. PNL crede într-o opoziție constructivă, cu partide care nu blochează reforme și atacă Guvernul doar pentru a puncta electoral, mai ales într-o perioadă atât de complicată economic. USR trebuie să se decidă dacă intră în politica mare sau preferă să se joace în continuare”, a declarat Adrian Cozma, în exclusivitate pentru PS News.

Liberalul amintește și că „politica de circ s-a dovedit falimentară pentru USR”, iar deciziile neinspirate ale conducerii USR au creat mari probleme și formațiunii politice.

„Politica de circ s-a dovedit falimentară pentru USR și a făcut rău României în criză. Din fericire, PNL a gestionat cu bine guvernarea și a avut soluțiile pentru problemele concrete ale României, în ciuda atacurilor constante, inclusiv la adresa proiectelor demarate chiar de miniștrii USR. Deciziile neinspirate ale conducerii USR au dus la înjumătățirea membrilor cu drept de vot: fie au fost dați afară, fie au plecat prin demisie sau au rămas de formă, fără să se mai implice și fără să-și mai plătească cotizația.

Realitatea cifrelor, dincolo de PR-ul extern și lauda internă, este aceea că procentul de 71% cu care a fost ales Cătălin Drulă înseamnă de fapt un număr de voturi mult mai mic și decât la Dacian Cioloș în urmă cu doar zece luni. Dacă Cioloș avea să fie ales președinte cu 19 603 voturi, Drulă, a primit acum doar 12 967 voturi.

Dacă Dan Barna susținea în 2019 că mandatul USR nu este scoaterea României din criză, lucru dovedit ulterior, sperăm ca în 2022 USR să aibă suficientă maturitate pentru a-şi înțelege rolul pe scena politică”, a mai declarat liberalul pentru sursa amintită.

Obiectivul USR este acela de a deveni principala forță într-o coaliție după 2024, astfel că partidul nu va accepta o guvernare în care să nu aibă premierul, a declarat Cătălin Drulă, la scurt timp după ce a fost ales președinte al partidului.

„Nu ne putem juca cu țara așa, ca la bambilici, mai guvernează puțin cu PSD-ul, se mai schimbă. Este foarte important ca cei care ne-au adus în situația asta, mă refer la Klaus Iohannis, în primul rând și PNL-ul care a adus PSD la guvernare alături de ei (…), e important să-și asume consecințele a ceea ce au făcut. USR nu e o balama, ca să le asigure unora sau altora majoritatea. Dacă nu mai sunt în stare să guverneze până în 2024, trebuie să se dea complet la o parte. Noi am venit anul trecut cu o propunere de Guvern, care era un Guvern solid, cred că pentru prima dată în istoria audierilor parlamentare, miniștrii s-au prezentat absolut peste tot excepțional. Nu vom accepta și asta le spun foarte clar și celor din PNL, dacă-și fac vise că se pot juca așa între PSD și USR, nu vom accepta o guvernare în care să nu avem premierul”, spune de cealaltă parte Cătălin Drulă.

Sursa: PS News

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente