sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăLocaleConsilierul local, Victor Cernea, susține că deplasările primarului pe Varianta de Ocolire...

Consilierul local, Victor Cernea, susține că deplasările primarului pe Varianta de Ocolire au fost doar pentru capital de imagine, nu în interesul cetățenilor

Într-o postare publicată pe pagina de Facebook, cosilierul local PNL, Victor Cernea, a solicitat Primăriei municipiului Satu Mare o serie de precizări referitoare la blocarea căii de acces către cartierele Sătmărel și Balta Blondă, respectiv strada Solidarității.

Redăm mai jos postarea consilierului liberal, Victor Cernea

„De mai mult zile suntem martorii unui blocaj fără precedent, din păcate locuitorii zonelor din Balta blondă și Sătmărel rămân victimele neatenției și a nepăsării primăriei municipiului Satu Mare!

Primăria trebuie să-și asume blocarea trecerii la nivel de cale ferată de la Balta blondă! Blocarea unui drum nu se poate face fără înștiințarea unității de administrație publică în cauză, altfel cu ce scop a vizitat primarul în repetate rânduri lucrările de la varianta de ocolire, alături de foști miniștri și mulți alți reprezentanți ai municipiului, dacă nu în interesul cetățenilor din tot municipiul Satu Mare?

Cu ce scop și de ce s-a neglijat problema drumului de acces, în condițiile în care de aproape 5 ani au început lucrările de la centură?

Solicit, ca în cel mai scurt timp, Primăria să ne dea un răspuns cu soluții concrete, chiar dacă mai mulți politicieni, inclusiv primarul au promis soluții de pe azi pe mâine, când știu foarte bine că pentru remedierea greșelilor de genul acesta, este nevoie de multe săptămâni de ședințe și decizii.

PS: remedierea problemei îmi este și mai importantă, deoarece am solicitat asfaltarea străzilor din Sătmărel, ca și oamenii de acolo să se bucure de o infrastructură modernă”, transmite consilierul local PNL, Victor Cernea.

În cursul acestei dimineți, Primăria municipiului Satu Mare a reacționat și a făcut câteva precizări pe pagina de Facebook. Redăm mai jos mesajul integral publicat de municipalitate.

„Contrar unor afirmații eronate aruncate în spațiul public, Primăria Municipiului Satu Mare face următoarele precizări:

1. Proiectul privind realizarea Variantei de ocolire a Municipiului Satu Mare este un proiect de interes național, devenind ulterior unul de interes european prin faptul că va face legătura cu viitorul Drum Express spre Oar


2. Beneficiarul, respectiv administratorul întregi infrastructurii nou construite, cu toate drumurile de legătură și de acces aferente este Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere


3. Autorizația de construire a fost emisă de către Ministerul Transporturilor


4. Proiectul a fost avizat si aprobat de specialiști în siguranța circulației respectându-se Legea nr. 265/2008 republicată privind gestionarea siguranței circulației pe infrastructura rutieră


5. Proiectul a suferit a serie de modificări de la faza Studiu de fezabilitate, fără să fie solicitat acordul Primăriei


6. Primăria municipiului Satu Mare a solicitat CNAIR-lui găsirea unor solutii privind rezolvarea problemei, inclusiv revenirea la situația inițială privind circulația pietonilor și a celor care merg cu bicicleta


7. Orice modificare a proiectului recepționat, admis și dat în folosință în mare grabă, chiar la presiunea celor care acuma încearcă să profite electoral, s-a făcut cu aprobarea instituțiilor centrale


8. Primăria Municipiului încearcă rezolvarea problemei pe căi legale, fără să facă acuzații nefondate la adresa unora sau altora care din această problemă încearcă să obțină capital politic.

Primăria municipiului Satu Mare transmite mulțumiri celor care s-au alăturat eforturilor instituției de a rezolva problemele ce vizează acest proiect, respectiv Instituției Prefectului județul Satu Mare”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente