Acasă Locale Stiri Satu Mare Adrian Năstase a fost eliberat

Adrian Năstase a fost eliberat

Adrian Năstase a ieșit, joi seară, din penitenciar, fiind întâmpinat de cei doi fii ai săi, el declarând presei că a rămas același, că ultimii ani l-au întărit și precizând că are „diverse idei extravagante”, pe care însă nu le dezvăluie acum.

m primit oferte de la un guvern străin, scriu o carte, intenționez să mă întorc la catedră

Adrian Năstase a declarat, joi, la ieșirea de la Jilava, că a primit oferte de la multinaționale, dar și de la un guvern străin, că ar vrea să fie consultant politic, că scrie o carte intitulată „Traversarea deșertului” și că intenționează să se întoarcă la catedră.

„Știți foarte bine că în următorii nouă ani eu practic nu voi putea să ocup funcții publice și, din acest punct de vedere, mi-a făcut mare plăcere să primesc diverse oferte de la niște societăți multinaționale și de la un guvern străin. Să nu mă întrebați de unde pentru că oricum nu o să vă spun. Dar dacă nu mai este nevoie de mine în România, așa cum au hotărât instanțele, în mod evident va trebui să găsesc un drum pentru viitor”, a spus Năstase.

Întrebat cum arată în prezent omul politic Adrian Năstase, el a arătat din nou că în momentul de față nu are dreptul să voteze, să fie ales și să ocupe funcții publice.

„Aș vrea să fiu eventual consultant politic și eventual să fac contracte cu unele dintre televiziunile voastre pentru a explica diverse lucruri”, a adăugat Adrian Năstase.

Întrebat de ce și-a lăsat barbă și dacă va renunța acum la ea, Năstase a răspuns negativ, adăugând că i s-a spus că, arătând astfel, ar putea obține cu ușurință un rol într-un film. „Nu știu (ce rol, n.r.), dar aștept oferte. Există nenumărate documentare la unele televiziuni în care n-aș vrea să joc”, a mai răspuns fostul premier la întrebările jurnaliștilor.

Întrebat ce făcea înainte să fie eliberat, Năstase a răspuns că tocmai terminase o discuție cu o parte din „colegii” săi despre Constantin Brâncoveanu și și-a adus aminte că „de fapt trădarea boierilor a dus la apariția domnitorilor fanarioți în România”.

Năstase a mai spus că scrie o carte care se intitulează „Traversarea deșertului” și în care va include experiența penitenciarului și că intenționează să se întoarcă la catedră, la Facultatea de Drept.

Totodată, Năstase i-a anunțat pe jurnaliști că nu va acorda interviuri în perioada următoare.

Adrian Năstase a plecat, joi seară, din Penitenciarul Jilava, după ce Tribunalul Ilfov a decis, definitiv, ca fostul premier să fie eliberat condiționat, pentru că a executat o treime din pedeapsa de patru ani și șase luni de închisoare.

UPDATE 19:15 Năstase vorbește, la ieșirea de la Jilava, despre anticipate, amnistie fiscală, grațiere, pușcării

Adrian Năstase a vorbit, joi, la ieșirea de la Jilava, despre necesitatea alegerilor parlamentare anticipate, a votului pe liste pentru profesionalizarea Parlamentului, despre aministie fiscală, grațiere, și a subliniat că penitenciarul, cum este acum, e o instituție depășită.

Năstase a spus că „statul român în momentul de față are numai două puteri: executivul, format din președinte și guvern, și justiția”.

„Ar fi necesară o a treia putere, legislativul, și probabil, fiindcă acum pot să vorbesc mai liber, aș spune că ar fi nevoie anul viitor de alegeri parlamentare anticipate, care să construiască un Parlament solid și care să rezolve unele dintre problemele care în momentul de față sunt fără răspuns. Dar ar fi nevoie fără îndoială de o schimbare a legii electorale și de revenirea la alegerile pe listă astfel încât să se profesionalizeze Parlamentul”.

El a mai prezentat o altă idee, spunând că nu crede că aceasta va surpinde.

„Cred că ar trebui înțeles un lucru simplu: din când în când este nevoie de o lege de amnistie fiscală, dar este nevoie și de o lege a grațierii”, a declarat fostul premier, precizând că această lege a grațierii ar trebui „să fie într-o formulă înțeleaptă, nu aberantă, cu limite până la 7 ani”.

Năstase a mai menționat că, la ieșirea din penitenciar, a fost salutat de la geamuri de unii din deținuți și a apreciat că „penitenciarul, așa cum este acum, este depășit” și, drept urmare, reprezintă „o fabrică de recidivă”

Năstase a ieșit din penitenciar: Am rămas același, am diverse idei extravagante

Adrian Năstase a ieșit, joi seară, din penitenciar, fiind întâmpinat de cei doi fii ai săi, el declarând presei că a rămas același, că ultimii ani l-au întărit și precizând că are „diverse idei extravagante”, pe care însă nu le dezvăluie acum.

„Am rămas același. Încercările din ultimii ani cred că m-au întărit”, a spus Năstase, adăugând că are nevoie de timp pentru a-și contura proiectele pentru viitor.

El a mai spus că vrea să stea cu familia, dar și că are „diverse idei extravagante”, pe care însă nu le dezvăluie acum jurnaliștilor și nici nu știe dacă le va dezvălui.

„În ultimii 10 ani ați dus-o foarte bine fără mine, în ultimii trei ani și mai bine”, a mai spus Năstase.

- Advertisment -

Cele mai populare

Predica la Duminica Pescuirii minunate.

Domnul este datatorul tuturor darurilor. Orice dar al lui Dumnezeu e desavarsit; atat de desavarsit incat omul se minuneaza. Minunea nu este...

Testul alegerilor

Un scrutin considerat un test înaintea alegerilor legislative cruciale prevăzute în decembrie, ameninţat de un puternic absenteism din cauza intensificării epidemiei de...

Românii decid azi cine îi va reprezenta

După primele ore de vot la alegerile locale 2020, la urne s-au prezentat 1.398.356 de persoane, o prezență de 7,64%, potrivit centralizării...

România feerică

Hotelul e pentru cei care nu se pot lipsi de confort, cortul e pentru aventurieri dar pentru nonconformişti, pentru cei care preferă...

Comentarii recente