Acasă Locale Stiri Satu Mare Adrian Ștef nemulțumit de organizarea Târgului „Produs de Cluj” la Satu Mare

Adrian Ștef nemulțumit de organizarea Târgului „Produs de Cluj” la Satu Mare

adrian-stef

Președintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Adrian Ștef, își manifestă nemulțumirea cu privire la organizarea, în acest week-end (8-10 mai) a Târgului „Produs de Cluj” la Satu Mare. Șeful CJ acuză Primăria municipiului Satu Mare că prin această inițiativă susține producătorii din alte județe, în detrimentul celor din Satu Mare.

Potrivit celor declarate de Ștef „atunci când vine vorba de promovarea produselor din alte județe, în cazul de față Cluj, în cadrul caravanei „Produs de Cluj”, din Piața 25 Octombrie, Primăria Municipiului Satu Mare dă dovadă de o promptitudine de care producătorii sătmăreni, din păcate, nu au parte”.

În continuare vă redăm integral punctul de vedere al președintelui CJ Satu Mare, așa cum ne-a fost transmis prin intermediul unui comunicat de presă remis pe adresa redacției noastre:

„Punct de vedere: Județul Satu Mare susține promovarea Produselor Sătmărene

Constat cu surprindere, surprindere către supărare, că atunci când vine vorba de promovarea produselor din alte județe, în cazul de față Cluj, în cadrul caravanei „Produs de Cluj”, din Piața 25 Octombrie, Primăria Municipiului Satu Mare dă dovadă de o promptitudine de care producătorii sătmăreni, din păcate, nu au parte.

În cele mai multe cazuri cererile de autorizare pentru manifestările dedicate promovării produselor sătmărene s-au lovit de opacitatea și indiferența administrației publice locale. În vreme ce produsele dintr-un județ străin sunt promovate în plin centrul municipiului Satu Mare, cu sprijinul nemijlocit al Primăriei Municipiului Satu Mare ne amintim cu tristețe că primarul Dorel Coica ne îndemna să organizăm Zilele Județului la Moftin. Nu ne putem reprima întrebarea dacă totuși domnul primar este atașat mai mult de valorile altor județe decât de cele sătmărene, în condițiile în care bunăstarea firmelor sătmărene este garantul locurilor de muncă pentru sătmăreni.

În urma întemeiatelor doleanțe ale producătorilor sătmăreni privind promovarea produselor sătmărene considerăm ca necesară organizarea unei expoziții de acest gen cu prilejul Zilelor Județului Satu Mare, în cadrul căreia, fiecare producător să aibă posibilitatea de a-și etala produsele la standul localității de proveniență.

În acest context nu pot decât să salut inițiativa Asociațiilor Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord Vest și Camerei Meșteșugarilor privind organizarea expoziției „Fabricat în Satu Mare”, acțiune care consider că ar merita mult mai multă atenție și sprijin și din partea Municipiului Satu Mare.

Cred cu tărie că este de datoria autorităților publice locale și județene de a intensifica promovarea produselor fabricate în județul nostru, măcar pentru faptul că înflorirea firmelor sătmărene înseamnă implicit un flux pozitiv către bugetele locale și județene.

În loc să ne intensificăm eforturile pentru a transforma produsele sătmărene în branduri recunoscute, atât în județ, cât și în țară, agreem și susținem evenimente prin care banii sătmărenilor susțin economia și locurile de muncă ale altor județe. Ca o întrebare retorică cu ce sunt mai bune brânza, uleiul, ouăle, mierea, vinul, pălinca, magiunul, nucile aduse din alte județe decât cele din Satu Mare?!

Articolul precedentInfracțiuni rutiere
Articolul următorZiua Muzicii la Carei
- Advertisment -

Cele mai populare

Ceremonia de Sf.Andrei marcată pe platoul Caraiman

Ministerul Apărării Naţionale organizează, luni, de sărbătoarea Sfântului Andrei, ocrotitorul României, începând cu ora 12,00, ceremonialul militar şi religios de resfinţire a...

Diego Maradona,iubirea eternă pentru tricoul Argentinei

Cel mai înălțător moment al carierei l-a trăit în 1986, atunci când a adus trofeul Cupei Mondiale în Argentina. Pentru el, tricoul...

Munții Șureanu-Fundătura Ponorului

Nu-i ușor de ajuns în Fundătura Ponorului, colțul de rai din Munții Șureanu. Ai nevoie de entuziasm, de răbdare, dar și de...

PNL, USR sau PSD?

Sănătatea în programele de guvernare: PNL promite investiții masive, PSD vrea dezvoltarea rețelei de centre comunitare, iar USR plănuiește liberalizarea sistemului de...

Comentarii recente