Acasă Locale Internationale AirAsia dezminte că unul dintre avioanele sale s-ar fi confruntat cu pană...

AirAsia dezminte că unul dintre avioanele sale s-ar fi confruntat cu pană de motor sâmbătă

Compania malaysiană AirAsia, al cărei avion s-a scufundat în mare la 28 decembrie cu 162 de persoane la bord, a dezmințit duminică faptul că un alt avion al său s-a confruntat cu o pană de motor, așa cum afirmă presa locală.

Presa indoneziană și cea malaysiană au afirmat că motorul acestui avion, care se pregătea să decoleze sâmbătă din Surabaya, al doilea oraș ca mărime din Indonezia, de unde a decolat și avionul care s-a scufundat în mare, s-a oprit după ce a produs un zgomot surd.

Oficialul responsabil de securitate la AirAsia Indonesia, Raden Achmad Sadikin, a dezmințit, explicându-le jurnaliștilor că sistemul auxiliar de energie (APU), echipamentul destinat alimentării cu energie a avionului când acesta se află la sol, a fost cel care s-a oprit.

„Nu motorul a fost cel care s-a defectat. Avionul se pregătea să decoleze dar APU, echipamentul care ajută la demararea motorului, s-a oprit brusc”, constrângând pilotul să revină în parcare, a explicat el.

Potrivit directorul AirAsia Indonezia, Sunu Widyatmoko, citat de presa locală, avionul a putut apoi să decoleze și a aterizat fără probleme la Bandung, în vestul insulei Java.

Directorul AirAsia, Tony Fernandes, a denunțat pe Twitter informații „stupide” apărute în presă, în căutarea „senzaționalului”.

Căutări de amploare sunt în desfășurare pentru găsirea cadavrelor și a epavei avionului Airbus A320-200 care s-a scufundat în Marea Java la 28 decembrie.

Agenția națională de meteorologie din Indonezia a apreciat că este posibil ca vremea să fi fost „factorul declanșator” al prăbușirii avionului, ale cărui motoare ar fi fost avariate de gheață.

Autoritățile indoneziene au declarat, de asemenea, că anchetează „infracțiunile” comise de companie, lider regional în trasportul aerian low cost, pe care o suspectează că a folosit un culoar aerian de zbor fără autorizație.

Articolul precedent
Articolul următorDemitere la MAE în cadrul anchetei votului in Diaspora
- Advertisment -

Cele mai populare

„Nimănui cu nimic nu fiţi datori, decât cu iubirea unuia faţă de altul”

Fii blând și bun cu toți, ne îndeamnă Părintele Serghie, că toți sunt în nevoi, bolnavi cu toții. Nu-i nimeni sănătos la suflet....

Este oficial.Biden,rămâne câștigător

Administrația Serviciilor Generale cea care are un rol cheie în confirmarea oficială a victoriei în scrutinul prezidenţial, l-a informat pe președintele ales...

Postul alimentar:recomandări și rețete

Postul alimentar, în toate civilizațiile și religiile, a fost implementat cu valențe curative nu numai în ceea ce privește corpul, dar și...

Adrian Cozma: Vom dezvolta Satu Mare cu bani europeni!

Nu mai are nimeni nicio îndoială că utilizarea cu eficiență a banilor europeni e cheia și drumul spre o dezvoltare mai rapidă...

Comentarii recente