Acasă Locale Nationale Demitere la MAE în cadrul anchetei votului in Diaspora

Demitere la MAE în cadrul anchetei votului in Diaspora

Stejărel Olaru nu mai este secretar de stat la Ministerul de Externe. Primul ministrul Victor Ponta a semnat decizia de eliberare a acestuia din funcție în data de 23 decembrie 2014, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial nr. 947, relatează Gazeta Românească.

Stejărel Olaru a fost numit în funcție în ianuarie 2013, odată cu ministrul de atunci al românilor de pretutindeni, Cristian David.

În februarie 2014, când USL s-a rupt și liberalii au ieșit de la guvernare, Olaru a fost singurul liberal care a rămas în guvern. Președintele PNL de atunci, Crin Antonescu, a declarat că Olaru a beneficiat de „o dispensă” din partea PNL pentru a rămâne în funcție, ca secretar de stat, pentru că „este implicat într-un proiect important”.

content-image

„(…) Există o singură excepție, și anume domnul Stejărel Olaru, care are o funcție de secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni, care este angajat într-un proiect important, delicat, legat de românii de pretutindeni și căruia în măsura în care Guvernul dorește să-i acorde încredere înainte, i-am acordat ca să spunem așa o dispensă, pentru că într-adevăr e un proiect foarte important”, a declarat atunci Crin Antonescu.

Despre ce „proiect foarte important” a fost vorba, nu am înțeles până acum. Prezența sa în Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a fost acoperită de mister, în afară de câteva „Mesaje” ale secretarului de stat cu diferite ocazii, nu s-a văzut nimic din spatele ușilor închise.

Activitatea sa i-a nemulțumit și pe colegii săi liberali. Costel Alexe, deputat PNL, a cerut după alegerile prezidențiale demiterea lui Olaru.

«Stejărel Olaru, care a beneficiat de funcții numeroase și bine plătite în calitate de demnitar (…)s-a ocupat în ultimele luni cu propaganda guvernului Ponta printre românii aflați în străinătate.

După ultimele informații, Stejărel Olaru a avut sarcina de a organiza acțiuni propagandistice, în special în statele cu comunități mari de români la care era invitat Victor Ponta, fără rezultate concrete, totul controlat îndeaproape, cu întâlniri regizate, pentru a crea o imagine favorabilă candidatului PSD la Președinție.

Este inadmisibil ca departamentul însărcinat să încurajeze și să sprijine formarea și acțiunile asociative ale comunităților de români din Diaspora, să participe la o asemenea bătaie de joc, unică în 25 de ani. În calitatea mea de deputat în Parlamentul României, solicit, oficial, demisia Secretarului de Stat de la MAE, Stejărel OLARU, pentru ignorarea continuă a organizațiilor românești de peste granițe. OLARU se face direct vinovat de susținerea unei politici de ignorare totală, disimulată, privind dialogul cu organizațiile românești.», a declarat deputatul PNL Costel Alexe.

În vârstă de 41 de ani, absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din București, Stejărel Olaru a mai fost consilier al premierului Călin Popescu Tăriceanu, pe probleme de securitate națională și director general la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului în România.

În locul lui Olaru, Victor Ponta nu a numit deocamdată niciun secretar de stat.

- Advertisment -

Cele mai populare

Remedii naturiste pentru un sistem imunitar de fier.

Principala armă pe care o avem în lupta cu răceala, tusea si gripa este propriul nostru sistem imunitar și suntem sfătuiți deseori...

Luptă pentru viață la doar doi ani.Ajutorul tău,poate schimba viața ei.

Ines s-a născut prematur, la 24 -25 săptămâni de sarcină, având la naștere o greutate de doar 480 grame. Medicii au declarat-o...

Amenzi pentru nepurtarea măștii în exterior.Sunt neconstituționale!

Avocat Diana Ivanovici-Șoșoacă: Hotararea nr. 856 din 14 octombrie 2020-privind prelungirea stării de alertă, care face trimitere la Legea...

Cel mai mare cost al poluării este înregistrat în București

România înregistrează cel mai mare cost mediu al poluării pentru sănătate din Europa, cu 30% peste media europeană, iar Bucureștiul este orașul...

Comentarii recente