Acasă sus Amenzi de peste 1,3 milioane de lei pentru comercianții de pâine, în...

Amenzi de peste 1,3 milioane de lei pentru comercianții de pâine, în două săptămâni

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a aplicat amenzi de peste 1,3 milioane de lei comercianților de pâine, în urma unui control desfășurat între 26 august și 6 septembrie, în care au fost depisate diverse nereguli, de la pâine expirată la sfoară în interiorul produsului.

În cadrul acestui control, au fost verificați 947 operatori economici, dintre care 714 nu respectau prevederile legale din domeniul protecției consumatorilor- comercializare, etichetare, prezentare și publicitate a pâinii și produselor de panificație.

În total, au fost verificate peste 70 tone de pâine și produse de panificație dintre care 28,6 tone nu se încadrau în prevederile legale în vigoare.

Astfel, aproximativ 900 de kilograme de pâine și produse de panificație au fost retrase de la comercializare, iar 24 de tone din aceste produse, în valoare de 59.000 de lei, au fost oprite temporar de la comercializare până la intrarea în legalitate.

Inspectorii ANPC au aplicat totodată 788 sancțiuni contravenționale, din care 409 amenzi în valoare de 1.329.400 de lei și 379 avertismente pentru încălcarea reglementărilor privind protecția consumatorilor.

Printre neregulile constatate, s-au numărat contaminarea pâinii cu Bacillus mesentericus, în București, condens în interiorul ambalajului și produse vechi, la Cluj, prezența unui corp străin (sfoară) în pâine, provenind de la banda care transporta aluatul de la divizor la modelator, la Galați, neîncadrarea în cantitatea netă declarată, în Mehedinți, Neamț, Mureș, prezența unor ingrediente/ produse expirate, la Cluj, Călărași, Harghita și Maramureș, ambalaje degradate, absența unor informații privind produsele.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

România feerică

Hotelul e pentru cei care nu se pot lipsi de confort, cortul e pentru aventurieri dar pentru nonconformişti, pentru cei care preferă...

Atac puternic la familia tradițională

Un nou atac la familia tradițională: Comisarul pentru Drepturile Omului din cadrul CEDO declară că ”absența recunoașterii pentru cuplurile de același sex...

Comunicat de presă-Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva

Venind în întâmpinarea celor ce-și vor îndrepta pașii spre Iași pentru a participa la această sărbătoare și ținând cont și de deciziile...

Măsuri extraordinare de desfășurare a alegerilor

Votarea se desfăşoară după anumite reguli de protecţie sanitară impuse de autorităţi în contextul pandemiei, care presupun purtarea măştii, dezinfectarea, dar şi...

Comentarii recente