marți, mai 28, 2024
AcasăsusAmenzi de peste 1,3 milioane de lei pentru comercianții de pâine, în...

Amenzi de peste 1,3 milioane de lei pentru comercianții de pâine, în două săptămâni

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a aplicat amenzi de peste 1,3 milioane de lei comercianților de pâine, în urma unui control desfășurat între 26 august și 6 septembrie, în care au fost depisate diverse nereguli, de la pâine expirată la sfoară în interiorul produsului.

În cadrul acestui control, au fost verificați 947 operatori economici, dintre care 714 nu respectau prevederile legale din domeniul protecției consumatorilor- comercializare, etichetare, prezentare și publicitate a pâinii și produselor de panificație.

În total, au fost verificate peste 70 tone de pâine și produse de panificație dintre care 28,6 tone nu se încadrau în prevederile legale în vigoare.

Astfel, aproximativ 900 de kilograme de pâine și produse de panificație au fost retrase de la comercializare, iar 24 de tone din aceste produse, în valoare de 59.000 de lei, au fost oprite temporar de la comercializare până la intrarea în legalitate.

Inspectorii ANPC au aplicat totodată 788 sancțiuni contravenționale, din care 409 amenzi în valoare de 1.329.400 de lei și 379 avertismente pentru încălcarea reglementărilor privind protecția consumatorilor.

Printre neregulile constatate, s-au numărat contaminarea pâinii cu Bacillus mesentericus, în București, condens în interiorul ambalajului și produse vechi, la Cluj, prezența unui corp străin (sfoară) în pâine, provenind de la banda care transporta aluatul de la divizor la modelator, la Galați, neîncadrarea în cantitatea netă declarată, în Mehedinți, Neamț, Mureș, prezența unor ingrediente/ produse expirate, la Cluj, Călărași, Harghita și Maramureș, ambalaje degradate, absența unor informații privind produsele.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente