29.8 C
New York City
miercuri, august 17, 2022
AcasăLocaleNationaleANAF, majorare a plafonului datoriilor făcute publice pentru persoanele fizice

ANAF, majorare a plafonului datoriilor făcute publice pentru persoanele fizice

anaf_0

ANAF a majorat cuantumul minim al datoriilor la buget, pentru persoane fizice plafonul fiind ridicat la 1500 lei, de la 100 lei cât fusese stabilit anterior.
În cazul marilor contribuabili, plafonul a fost ridicat la 100.000 lei, la contribuabilii mijlocii la 50.000 lei, iar în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv persoane fizice care au obligații fiscale restante aferente activităților economice desfășurate independent sau profesiilor liberale limita a fost stabilită la 10.000 lei. Instituția anunțase anterior, în februarie, ca va publica numele persoanelor fizice care au obligații fiscale de plată restante de peste 100 de lei, vizând îmbunătățirea colectării taxelor.
În cazul marilor contribuabili plafonul fusese stabilit atunci la 1.500 lei, la cei mijlocii la 1.000 lei, iar pentru pentru ceilalți debitori la 500 lei. Potrivit instituției, decizia de ridicare a plafonurilor are la bază prevenirea și reducerea arieratelor la bugetul general consolidate, precum și costurile necesare notificării.
Farmec câștigă un proces de 57 milioane de lei cu ANAF
În perioada următoare, contribuabilii ale căror restanțe fiscale înregistrate trebuie publicate vor primi notificări conținând cuantumul datoriilor pentru a avea posibilitatea stingerii acestora sau clarificării situației fiscale.

Articolul precedentSe strâng deșeurile vegetale
Articolul următorInfracțiuni rutiere
- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente