vineri, septembrie 29, 2023
AcasăLocaleStiri Satu MareInfracțiuni rutiere

Infracțiuni rutiere

politia-rutiera-satu-mare

Refuz de recoltare probe biologice

În data de 10.04.2016, ora 01:15, în timp ce polițiștii Secției Rurale Beltiug, efectuau serviciul de supraveghere a traficului rutier pe raza localității Beltiug, au oprit pentru control un autoturism.
La volanul acestuia se afla Zoltan G. de 27 de ani din Baia Mare, care, întrucât nu avea nici un document asupra sa, a fost condus la sediul poliției pentru verificări suplimentare.
Întrucât existau suspiciuni de consum de alcool, la solicitarea polițiștilor de efectuare a testării cu aparatul etilotest, conducătorul auto a refuzat, motiv pentru care a fost condus la UPU Satu Mare, unde a refuzat și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.
Pentru aceste motive, cel în cauză este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la recoltarea de probe biologice.


În data de 10.04.2016, orele 12:53, polițiștii Secției Rurale Tășnad au fost sesizați prin apel de urgență 112, de către un conducător auto, cu privire la faptul că în timp ce conducea autoturismul proprietate personală în comuna Săcășeni, a fost acroșat de către o autoutilitară.
La fața locului polițiștii au stabilit că că autoutilitara a fost condusă de Vasile L. de 39 de ani din Tășnad care în timp ce circula din sens opus, intrând pe contrasens, a acroșat autoturismul care circula regulementar.
Întrucât și în acest caz existau suspiciuni de consum de alcool înainte de urcarea la volan, conducătorului auto al autoutilitarei i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.
Cercetările vor continua în cadrul dosarului penal constituit în acest sens.

Polițiștii sătmăreni au acționat în cursul zilei de ieri pentru determinarea participanților la trafic să respecte regulile de circulație.

Pentru neregulile depistate în trafic, polițiștii au aplicat 181 sancțiuni contravenționale în baza legislației ce reglementează circulația pe drumurile publice. Valoarea amenzilor aplicate se ridică la suma de 18.870 lei.
Ca măsură complementară polițiștii au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 4 permise de conducere pentru abateri ca depășirea limitei de viteză, consum de alcool sau depășiri neregulamentare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente