Acasă Locale Stiri Satu Mare Andreea PAUL: Blocarea redevențelor este adevarata CALOMNIE la adresa românilor

Andreea PAUL: Blocarea redevențelor este adevarata CALOMNIE la adresa românilor

E o calomnie acuza că nu se va renegocia partea din prețul de exploatare al petrolului care revine statului român? Orice zi care trece din luna decembrie, când s-au împlinit zece ani de la contractul făcut de guvernul Adrian Nastase pentru vânzarea petrolului românesc și când am ajuns la termenul când trebuie renegociată redevența pentru statul român este un adevăr trist, nu o calomnie. Este o parte din adevărul că guvernarea PSD, a unor miniștri – „staruri” pe modelul comunicațional Ponta – este o insultă și o calomnie. Ambele la adresa noastră, a tuturor, orice orientare politică sau economică am avea.

Oare România își permite să renunțe chiar și la 100 milioane de euro pe care îi putea obține suplimentar în 2015? Din neglijența, rea-voința sau trădarea Guvernului, nivelul redevențelor în 2015 rămâne unul dintre cele mai scăzute din lume, o situație extrem de păguboasă pentru statul român, o calomnia la adresa românilor. Petrolul este o sursă importantă de venituri din investiții, taxe, impozite și redevențe pentru state dezvoltate, cum ar fi Marea Britanie, Norvegia, Rusia sau Brazilia, aceste sume fiind de fapt parte din baza pe care aceste țări și-au construit prosperitatea.

Avem posibilitatea ca prin negociere transparentă, parteneriat și determinare să fim un partener respectat pentru marii investitori ai lumii, de care avem atâta nevoie, iar acest gen de concesii nu sunt de natură să ne poziționeze superior în ierarhia țărilor atractive pentru investiții, pentru că predictibilitatea, respectiv lipsa ei, sunt atribute ce contează enorm în analiza de țară a oricărui investitor.
Invităm Ministerul de Finanțe ca măcar acum, în al doisprezecelea ceas, să ia măsuri urgente, în condiții de maximă transparență, negocierile pentru modificarea redevențelor la hidrocarburi, la un nivel care să permită suplimentarea justificată a veniturilor bugetare.

Maniera autodistructivă de a conduce a Guvernului a atins o culme și mai înaltă a absurdului. Ministrul Nicolescu se detașează total de „lumea reală” a politicii și a economiei, one-man-show, ca un superstar din showbiz, atacând perfect omogen pe toți cei care nu sunt de acord cu el, inclusiv pe Iulian Iancu de la PSD.
E o insultă prețul la gaze pentru domnul ministru? Da, este de mult o insultă personală pentru fiecare dintre cetățenii țării.

Cred că domnul Nicolescu tocmai și-a anunțat demisia din funcția de ministru delegat pentru energie. Când prețul gazelor crește pentru agenții economici de la 1 ianuarie, scumpirile merg în lanț, evident, la bunurile și serviciile consumate de români. Așadar, sunt plătite tot de către populație. Îl citez: „Am încercat să-i conving pe cei de la Comisia Europeană să accepte o perioadă suplimentară în care să ne pregătim mai bine piața, să fie mai are lichiditate, să fie mai mare transparență, (…) cu un preț clar de referință în piață. Și vă pot spune că nu am reușit să îi conving.”

- Advertisment -

Cele mai populare

Fără creșteri de pensie în acest an sau următorul

O creştere a punctului de pensie cu 40% în acest moment trebuie evitată, pentru că economia nu o poate susţine, iar în...

PNL a depus sesizarea de neconstituționalitate privind numirea lui Iordache

Liberalii au depus, joi, sesizarea de neconstituţionalitate referitoare la hotărârea Parlamentului privind numirea deputatului PSD Florin Iordache în funcţia de preşedinte al...

Florin Zamfirescu despre închisoarea COVID și conducerea acesteia

Actorul Florin Zamfirescu este nemulţumit de măsurile luate de autorităţi pentru limitarea răspândirii cazurilor de coronavirus şi declară că actualii conducători sunt...

Toleranța înțeleasă și promovată într-un mod greșit.

Papa Francisc militează pentru căsătoriile între homosexuali! Cere o lege specială . Papa Francisc îndeamnă, într-un documentar difuzat miercuri...

Comentarii recente