Acasă Locale Stiri Satu Mare Andreea Paul: „Cetățenii plătesc taxe și impozite, iar primăria condusă de PSD...

Andreea Paul: „Cetățenii plătesc taxe și impozite, iar primăria condusă de PSD le cheltuie banii pe nenumărate petreceri.”

IMG_1322Deputatul Andreea Paul a declarat faptul că PSD a îndatorat orașul Negrești Oaș extrem de mult. Aceasta a mărturisit că din totalul veniturilor proprii ale primăriei de circa 12,5 milioane lei , 10% sunt alocați investițiilor, 12% cheltuielilor cu ratele și dobânzile la bănci, iar 78% merg spre clientela de partid a PSD.

Declarația deputatei a avut loc într-o conferință de presă, astăzi, 10 februarie.

Aceasta a mărturisit că dorește să aducă la cunoștință cetățenilor faptul că ei plătesc taxe și impozite, iar primăria condusă de PSD le cheltuie banii pe nenumărate petreceri pe bani publici, fără a le întoarce beneficiile cuvenite, precum apă potabilă la robinet, drumuri, școli și spitale moderne

„După 26 de ani de cheltuieli anapoda făcute de PSD, fără nicio strategie de dezvoltare durabilă sau fără niciun plan de management coerent, mi-aș dori că toți liderii PSD să bea apă de la robinet doar din Negrești Oaș. Șansele ar fi mai mari să cunoască realitatea, având în vedere faptul că această sursă esențială vieții nu corespunde nici unui standard de calitate și consum. Credeți că au curajul? De ce când este vorba de ei știu să se ferească, dar când e vorba de populație nu știu să o protejeze, nu se gândesc la cetățeni? ” a declarat deputatul Andreea Paul

În viziunea Andreei Paul, PSD nu se implică cu adevărat în creșterea comunității, nu se gândește la cetățeni și nu are o strategie locală de dezvoltare. Dovadă la cele declarate este faptul că majoritatea PSD din consiliul local nu au acceptat acordarea burselor de merit pentru elevii din cele 4 instituții de învățământ din Negrești Oaș. Consilierii locali ai PNL au cerut și votat pentru acordarea bursei de merit pentru elevii care au medii mai mare sau egal cu 9,50, PSD a refuzat.

„Mă bucur că am reușit prin amendamentul meu de 500 de mii lei, alocați în anul 2015, să modernizăm laboratorul de analize al spitalului din Negrești Oaș. Mergeți să-l vedeți cum arată, amenajat și cu aparatură modernă, care da șansă la viață oșenilor care-i trec pragul. Pentru anul 2016 consilierii județeni ai PNL au reușit să suplimenteze bugetul spitalului pentru cheltuielile de funcționare cu încă 600 de mii de lei. ” a mai mărturisit aceasta.

Deputatul Andreea Paul este de părere că orașul Negrești Oaș are nevoie de o schimbare, schimbare care s-ar putea produce în momentul în care orașul ar fi condus de o persoană competentă, cu experiență și viziune, cu responsabilitate și verticalitate. Aceasta a prezentat 10 obiective de dezvoltare locală, pe care le recomandă candidaților PNL la alegerile locale:

  • Descentralizarea trebuie înfăptuită, nu doar povestită.
  • Regionalizarea nu înseamnă numai regiuni ca unități teritorial-administrative, cu menținerea birocrației județene actuale, ci înseamnă regiunii care lucrează direct cu municipiile, orașele și comunele.
  • Trebuie schimbat sistemul de echilibrare a bugetelor locale: resursele pentru dezvoltare de la nivel central trebuie alocate pe bază de algoritmi care țin seamă de decalajele reale și nu de „pixul” vreunui Mischie sau Ștef.
  • Polii de dezvoltare nu trebuie să ignore localitățile afectate de scurgerea resurselor umane și a investițiilor spre acești poli. E nevoie de strategii integrate ca aceste localități să devină complementare polilor de dezvoltare (fie că e vorba de Cluj, Oradea, Baia Mare, Brașov, Iași etc). Nicio politică de dezvoltare regională nu poate înfrânge atracția polilor de dezvoltare.
  • Cetățenii, edilii locali ai PNL și candidații noștri să țină cont de exemplul localităților care au reușit și toate sunt conduse cu viziuni și acțiuni de dreapta: Arad, Alba Iulia, Brașov, Oradea. Dar și comune precum: Matca (jud Galați) sau Băleni (jud Dâmbovița) care sunt exportatoare de legume de succes.
  • Ministerele care au terenuri și clădiri fără să le folosească trebuiesă lecedeze legal și necondiționat, fără bani, comunităților locale. Vedem atâtea situații de zone potențial atractive – fie turistic, fie economic, fie social – blocate sau care nu pot fi exploatate.
  • Fiecare echipă locală a PNL să ia în calcul la constituirea echipelor de consilieri succesiunea de gen, adică o doamnă, un domn ș.a.m.d. (sau invers) pentru o mai bună reprezentare în rândul decidenților locali a intereselor tuturor cetățenilor și cetățenelor. Aceste echipe vor fi mai reprezentative, mai democratice, mai legitime, mai echilibrate și, vă garantez, vor avea rezultate mai bune în alegeri și apoi pentru comunitate.
Articolul precedentPoliția ne informează !
Articolul următorFurt în valoare de 10.000 lei
- Advertisment -

Cele mai populare

Lansarea proiectului „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor- Jurnalul de Satu Mare SRL”

S.C. Jurnalul de Satu Mare S.R.L., în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate...

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Comentarii recente