Acasă Locale Stiri Satu Mare Andreea PAUL: Daciana, dragostea mea, am mințit cât am putut și poporul...

Andreea PAUL: Daciana, dragostea mea, am mințit cât am putut și poporul tot nu m-a vrut

La mulți ani tuturor celor care poarta numele de Maria, Marian sau similare! De trei generații suntem Marii: mama mea, eu și fetița mea. Vineri voi boteza încă o Maria.
La mulți ani tuturor sătmărenilor de Sărbătoarea Sfântă a Maicii Domnului! Pelerinii care se îndreapta spre Mănăstiri și Biserici de Sfânta Marie să se închine icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, rostesc uneori urmatoarele cuvinte: Nu lăsa, Măicuță, să pierim pe cale, ca noi suntem rodul lacrimilor Tale. Sărbătoare de mare însemnătate atât pentru ortodocși, cât și pentru catolici, Adormirea Maicii Domnului transmite un mesaj plin de speranță. Urcată la ceruri, Pururea-Fecioara Maria se roagă pentru binele tuturor oamenilor. Fie ca rugăciunile ei să ne facă mai buni, mai harnici, mai cinstiți.

E greu de imaginat democrația noastră, bazată pe piață, fără creștinism. Alianța Creștin Liberală își manifestă grija pentru trup și pentru suflet, pentru rațiune și pentru credință în existența românească. 4 argumente suport aduc în acest sens:

Creștinismul pune preț pe muncă ca binecuvântare, nu ca pe un blestem și pe chibzuință, solidaritate și caritate.

Creștinismul creează un sistem moral satisfăcător, nu ca cele artificiale care intra în concurență în lumea de azi.

Creștinismul își construiește o mare parte din învățătură pe terminologia economică și folosește contextul economic și social. Însuși Isus a vorbit despre rolul banilor.

Creștinismul a dovedit ca binele rentează, economic vorbind.

Sondajele politice sunt ca și prognozele meteo. Ne-au anunțat că vom avea cea mai grea iarna și cea mai secetoasa vară, dar am avut o iarna blânda și o vară ploioasă cum rar am mai vazut.

În turul al doilea, Ponta nici nu va apuca să spună „Daciana, dragostea mea”, pentru că Iohannis îl va învinge fără echivoc. Ponta va mai putea spune doar „De ce poporul nu mă vrea, Daciana mea? Am mințit cât am putut, poporul tot nu m-a vrut”.

Sondajele relevă clar o favorabilitate în creștere pentru candidatul ACL, în timp ce Ponta a atins pragul superior de unde începe decăderea lui. De asta îi este frică lui Ponta. În mod cert, de ce îi e frică, nu va scăpa. Nu va fi ușor, dar vom reuși. Ponta e cel mai moțat în sondaje, la fel ca și Năstase sau Geoană, Iohannis va fi cel mai votat la prezidențiale.

Am decis să lucrăm în Guvernul Alternativă PDL-PNL cu co-echipieri pentru fiecare portofoliu. Cătălin Predoiu coordonează echipa în calitatea sa Premier al GA. Luni vom oficializa componența lărgită a Guvernului Alternativă PDL-PNL. Cu mai puțin spectacol și mai multă seriozitate, dreapta unită vrea să schimbe regulile jocului politic. Iohannis are cea mai puternică și mai bine pregătită echipă politică. Are o echipă de oameni performanți. ACL are jumătate din primarii țării. Pe scurt, Iohannis are alături de el pe toți cei care nu vor să trăiască într-o Românie sărăcită de corupție și de feudele baronilor. Da, nu mă feresc să o spun: PNL și PDL vor face istorie împreună.

Principalele 3 măsuri economice pe care ACL ar urma să le implementeze dacă ar prelua mâine guvernarea?

Vom intra cu buldozerul în cele 36 de taxe și impozite noi sau majorate de Guvernul Ponta care au sufocat economia. Garantăm simplificarea procedurilor birocratice și predictibilitatea fiscală.

Vom promova măsurile de relansare economică pentru crearea de noi locuri de muncă, măsuri incluse în proiectele de lege pe care le-am depus în Parlament și pe care Ponta și ai lui ni le-au respins pe bandă rulantă.

Vom declara război evaziunii care a înflorit din nou în guvernarea PSD.

Acestea sunt măsuri care ar fi trebuit luate ieri, nu mâine.
Ponta a promis milionul de locuri de muncă și 10 miliarde de euro investiții străine pentru anul 2013. Anul a trecut. Minciuna dovedită. Ponta trebuie privit atent: minte și corupe cu insistență. Ponta nu oboseste să biciuiască românii cu taxe, cu minciuni și cu promisiuni rămase doar la stadiul de intenție. România a obosit. Trebuie să punem capăt minciunii.

Atuurile lui Klaus Iohannis în fața lui Victor Ponta

Din păcate, PSD-iștii au ales calea circului în care lui Ponta îi șade bine de clovn, în loc să guverneze sau să dea socoteală pentru ceea ce face statul și ce nu face pentru cetățenii săi. Ponta în persoană este un mare minus. Vorbește mult, dar nu are nimic de spus. Între Iohannis și Ponta este exact diferența dintre un elev serios și unul silitor, care își câștigă notele pe merit, și unul șmecheraș și tupeist, care tot timpul copiază. Este diferența dintre politica serioasă, responsabilă și politica dâmbovițeană. Îi văd pe unii care îi reproșează lui Iohannis că este scump la vorbă. Eu nu cred că este un defect, ci o calitate. Oamenii s-au săturat de vorbele goale și de poveștile politicienilor. Vorbești atunci când ai ceva de spus – eu cred că e mai bine așa.

Când ești în competiție cu un plagiator dovedit, Victor Ponta, nu te poți aștepta la o campanie cinstită. Suntem pregătiți să demontăm minciunile și atacurile aparatului de propagandă pesedist. Minte zi de zi că vrea dreptate. Pentru cine? Dreptate pentru cumetriile lui Ponta, pentru capitaliștii săi roșii și pentru interesele meschine proprii. Nepotismul și complicitatea fac astăzi casă bună în Guvern. E Casa lui Ponta, unde sunt angajați verișori, soț de verișoară și fini nenumărați ai lui Ponta. Socrul în Parlament. Soția europarlamentar. Familia, rudele și prietenii ocupă funcții cheie ale statului. E cea mai mare cumetrie roșie înșurubată vreodată în fruntea țării angajată în campania electorală.

Marele partid al dreptei unite se sudează în mod ireversibil. Suntem singura forță capabilă să scăpăm țara de pegra pesedistă, iar entitățile politice de dreapta care nu vor înțelege acest lucru și aleg să meargă pe un drum separat, vor sfârși în irelevanță. Oricum, românii trebuie să aibă încredere și să știe că un lucru e clar: balonul baronilor PSD, Victor Ponta, se va desumfla la alegeri în fața cadidatului dreptei, Klaus Iohannis. România trebuie reînviorată cu onestitate și bună credință.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente