Acasă sus Andreea Paul: Fuziunea dreptei a intrat în linie… dreaptă

Andreea Paul: Fuziunea dreptei a intrat în linie… dreaptă

Responsabilitatea unificării dreptei nu trebuie delegată generațiilor viitoare. O facem noi și nimeni nu mai poate opri proiectul de fuziune al dreptei. Așteptările electoratului PNL-PDL și încrederea populației întăresc fundația pe care se construiește noua dreaptă unită și o întreagă națiune.

Realitatea este că despre marea dreaptă se vorbește de 25 de ani, dar s-a ratat mereu acest deziderat. Dreapta a fost sub-mobilizată din cauza fragmentării. Pretențiile prea mari, miile de scuze și mințile obtuze au fost bariere vizibile. Ori, dacă vrei să faci proiecte istorice, sacrificiile personale sunt obligatorii.

Sunt mândră să fac parte din acest pas important pentru limpezirea și reîmprospătarea spațiului politic românesc. Negocierile s-au intensificat și evoluează chiar mai bine decât ne-am așteptat inițial.

Calendarul arată în felul următor:

În primul rând,

Până pe 15 iulie vom stabili statutul noii formațiuni politice, programul politic și protocolul de fuziune.

 În al doilea rând,

Va trebui testat atent candidatul la președinție și tandemul președinte-premier. Avem nevoie de un unic candidat, puternic și credibil. Oamenilor le plac echipele care se înțeleg. Cercetarea pentru desemnarea numelui alianței și a prezidențiabilului ne va livra rezultatele până pe 20 iulie. Candidatul unic al dreptei se va bate cu Ponta. Ponta se bazează pe trădători și, la fel ca Năstase sau Geoană, se crede deja câștigător. La guvernare, PSD face multe nemernicii: legea amnistiei, a educației, haosul fiscal, penalii, incompatibilii sau numirile aiuritoare sunt doar câteva exemple. Ponta nu are însă nicio problemă să se mintă și pe sine însuși.

În al treilea rând,

Congresele PNL și PDL de fuziune au fost decise pentru data de 26 iulie. Foarte probabil, tot pe 26 iulie, vom absorbi FC în PDL. Așadar, Forța Civică va intra în proiectul de fuziune al dreptei prin absorbție.

În al patrulea rând,

Evenimentul de amploare pentru anunțarea candidatului va avea loc în luna august.

Nu în ultimul rând, Am stabilit și măsuri tranzitorii, ca de exemplu conducere bicefală la nivel central și local până în anul 2017. Armonizarea echipelor va fi un proces de durată care implică multă înțelepciune și prospețime.

În final, cred că un produs politic nou trebuie să aibă un nume nou. Sunt convinsă că orice problemă are și o soluție. Trebuie găsită cea mai atractivă denumire pentru români.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lucruri inedite pe care nu le știai despre cafea

Pentru multe persoane, consumul de cafea este un adevărat ritual zilnic. Românii nu sunt printre marii consumatori de cafea la nivel european...

Joe Biden a schimbat din prima zi deciziile lui Trump

În primele ore după ce a devenit președinte al Statelor Unite, Joe Biden a semnat 17 decrete prezidențiale. Primul a făcut obligatorii purtarea măștii și...

Bucuresti relaxează restricţiile

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat miercuri că, dacă rata cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori se va menține sub 3...

Facultatea şi viaţa studentului în 2021

Odată cu începerea semestrului al doilea, majoritatea școlilor se vor redeschide, în timp ce revenirea studenților la cursuri în format fizic este...

Comentarii recente