sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăsusPolitia ne informeaza !

Politia ne informeaza !

2 persoane prinse după ce ar fi sustras bunuri

În cursul zilei de ieri polițiștii au identificat și prins 2 persoane care ar fi sustras bunuri.

Miercuri, la  09,50  , polițiștii din Secției Tășnad au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 , de către Nicolae V, din Săcășeni despre faptul că , seara trecută a venit la el în vizită un consătean , cei 2 au consumat băuturi alcoolice împreună , apoi musafirul s-a retras. După plecarea acestuia gazda a observat lipsa unui telefon mobil. În urma verificărilor efectuate , musafirul a fost identificat , un bărbat în vârstă de 45 de ani, care în timpul vizitei ar fi sustras telefonul mobil marca Nokia . În cauză se efectuează sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Și la Carei polițiștii au fost sesizați ieri după-amiază de către barmana unui local din municipiu despre faptul că persoane necunoscute au sustras din incinta localului un telefon mobil . Oamenii legii au desfășurat activități specifice care au condus la identificarea și prinderea autorului la scurt timp după primirea sesizării. Erika M, în vârstă de 47 de ani, ar fi sustras telefonul mobil  marca Nokia profitând de neatenția posesorului. Prejudiciul a fost recuperat și predat părții vătămate. În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Atât femeia cât și bărbatul sunt cercetați  în stare de libertate.

Mandat de executare a pedepsei pus în aplicare

olițiștii din cadrul Secției Gherța Mică  au desfășurat miercuri o acțiune pentru depistarea persoanelor care posedă mandate de executare a pedepsei . În cadrul acțiunii a fost depistat numitul Claudiu R. , în vârstă de 31 ani, pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 3,6 ani pentru comiterea infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri.

Bărbatul a  fost încarcerat în arestul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare și urmează a fi transferat în penitenciar unde își va ispăși pedeapsa.

Infracțiuni la regimul rutier

Miercuri polițiștii rutieri au depistat 2 persoane în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice fără a poseda permis de conduce sau fără ca autovehiculul  să fie înmatriculat.

La Gerăușa polițiștii rutieri ardudeni au identificat un tânăr , care conducea un moped marca FIRSTBIKE fără ca acesta să fie înregistrat . De asemenea în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere de nici o categorie. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea unui vehicul neînregistrat.

Un bărbat , în vârstă de 30 de ani, care conducea autoturismul marca Opel având aplicate plăcuțe cu numere provizorii. În urma controlului efectuat s-a stabilit faptul că autorizația de circulație provizorie era expirată din data de 16.05.2014, iar autoturismul nu era înmatriculat.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

În cadrul acțiunilor desfășurate  miercuri pe raza municipiului și a  județului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  și pentru prevenirea evenimentelor rutiere 14 conducători auto au rămas fără   permisele de conducere. Acestea au fost reținute pentru neacordarea de trecere pietonilor angajați regulamentar  în traversarea străzii(10) , nerespectarea semaforului electric aflat în funcțiune  și depășiri neregulamentare.Totodată au fost aplicate  245  contravenții , din care 132 au fost aplicate pietonilor care au încălcat  normele rutiere.  Valoare amenzilor aplicate se ridică la  peste  20000  lei.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente