29.8 C
New York City
duminică, august 14, 2022
AcasăsusAndreea Paul: Înțeleg că Silaghi se laudă cu calomniile neprobate din trecut....

Andreea Paul: Înțeleg că Silaghi se laudă cu calomniile neprobate din trecut. Govor și Bura au plătit daune morale, Silaghi a scăpat

Domnul Silaghi nu a câștigat nimic. Calomnia a rămas, dar Silaghi e nesancționat și se laudă cu asta. Înțeleg acum că domnul Silaghi se laudă cu calomniile neprobate din trecut și cu faptul ca tribunalul sătmărean nu a sancționat aceste calomnii. Este tipic pentru profilul domnului Silaghi. Nicio noutate.

Adevărul este că după campania electorala din decembrie 2012 am dat în judecată trei lideri ai USL pentru calomnie. E vorba de domnii Mircea Govor, Nicolae Bura și Ovidiu Silaghi, pentru declarații calomnioase și discriminatorii. Primii doi și-au recunoscut greșeala. Am încheiat tranzacții judiciare cu domnii Govor și Bura, fiecare plătindu-mi daune morale de câte 1000 de euro. În proces a rămas domnul Silaghi. Decizia instanței o respect, dar las fiecare cititor să înțeleagă singur cum a fost posibil să primesc o decizie a Tribunalului sătmărean prin care mi se respinge plângerea și solicitarea de sancțiune a calomniei.

Motivul acțiunii intentate în instanță era un articol apărut în 2012 într-un ziar local care a publicat, atât în varianta tipărită, cât și în varianta online, un articol cu titlul „Lansare în forță a USL”. Am considerat faptul că articolul, deși ar fi trebuit să conțină informații despre lansarea candidaților USL la alegerile parlamentare din data de 9 decembrie 2012, reprezenta în fapt un atac injust și concertat la adresa mea, în calitate de candidată din partea PDL în Colegiul nr.1 Oaș – Satu Mare, pentru Camera Deputaților. Am considerat articolul ca fiind un atac menit să-mi aducă, în mod direct, atingeri grave imaginii, reputației, credibilității și demnității mele profesionale. În plângerea depusă am subliniat faptul că „prin susținerea și evidențierea în cadrul articolului a unor aparente legături de sânge ale subsemnatei cu criminali de război, sunt acuzată că îmi este rușine de numele de familie, că am renunțat la numele de familie „Vass” și că mi-am negat „originile” pentru a nu-mi periclita candidatura. Fără a proba în niciun fel veridicitatea informațiilor furnizate, pârâții au furnizat opiniei publice o serie de informații false, defăimătoare și denigratoare la adresa subsemnatei, încălcând, în lupta după voturi și după senzațional, principiul nediscriminării și limitele libertății de exprimare”.

Aceste minciuni au rămas nesancționate de instanță în cazul domnului Silaghi, dar au fost recunoscute ca greșeli de către domnii Govor și Bura.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente