29.8 C
New York City
vineri, august 19, 2022
AcasăsusCe riscă persoanele care nu își declară veniturile la Fisc până pe...

Ce riscă persoanele care nu își declară veniturile la Fisc până pe 26 mai

Persoanele fizice care au realizat venituri din activități independente, cedarea folosinței bunurilor, silvicultură și piscicultură au obligația să completeze și să depună formularul 200 – „Declarație privind veniturile realizate din România”, până la data de 26 mai 2014, pentru veniturile realizate în anul 2013. Depunerea declarației privind veniturile după această dată este sancționată cu amendă cuprinsă între 50 și 500 lei, potrivit ANAF. 

Declarația trebuie depusă și de persoanele care au realizat venituri din cultivarea produselor agricole vegetale, exploatarea plantațiilor viticole, pomicole, arbuștilor fructiferi, creșterea și exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală.

Și veniturile obținute din transferul titlurilor de valoare, altele decât părțile sociale și valorile mobiliare în cazul societăților închise, precum și din operațiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract trebuie declarate de persoanele fizice.

Formularul se depune în format hârtie direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poștal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire precum și on-line, în situația în care contribuabilii au un certificat digital calificat.

Formularul 200 se poate obține de la sediul unităților fiscale sau poate fi descărcat de pe site-ul ANAF.

1 COMENTARIU

  1. ce bine ca daca intarziem cu plata suntem sanctionati, dar statul cand trebuie sa returneze si asteptam anii, atunci cum e?

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente