duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocaleAndreea Paul: Noul acord cu FMI arată nerealizările Guvernului Ponta

Andreea Paul: Noul acord cu FMI arată nerealizările Guvernului Ponta

Prim-vicepreședintele PDL Andreea Paul a declarat joi, într-o conferință de presă, că noul acord încheiat de Guvernul USL cu FMI ratează un moment prielnic pentru o relaxare fiscală curajoasă. “Termenii în care a fost încheiat acest acord arată că Guvernul Ponta nu are forță și voință pentru a reporni motoarele interne ale economiei. Dacă ne mulțumim cu creșteri economice modeste, România nu își va rezolva cele două mari probleme – sărăcia și șomajul”, a declarat Andreea Paul.

Andreea Paul spune, însă, că România are nevoie de un nou acord cu FMI pentru că acesta “ține în frâu Guvernul USL, îl obligă să aplice în continuare politicile de macrostabilizare și reformele structurale”.

Prim-vicepreședintele PDL spune că, în acest moment, România este macro-stabilă dar rămâne captivă unei creșteri economice conjuncturale, dependentă de vreme și de cererea de pe piețele externe. “Pentru a genera creștere economică solidă și de durată, PDL va continua să lupte pentru reducerea fiscalității. Mai exact, pentru adoptarea pachetului de măsuri pentru relansare economică depus de PDL în Parlament – scăderea cotei unice de la 16 la 12%, reducerea CAS cu 5 puncte, scutirea de impozite a profitului reinvestit și creșterea salariului minim la 1000 de lei. Numai aceste măsuri, luate simultan, ar da un impuls major mediului privat pentru a crea noi locuri de muncă”, a spus Andreea Paul.

Ea a atras atenția că România se află la un nivel maxim al șomajului în timp ce în Europa șomajul scade. “Premierul Ponta și Guvernul său pleacă în vacanță într-un moment în care există o problemă cât casa cu privatizarea CFR Marfă. Victor Ponta se tot bate cu cărămida în piept că el e cu treaba și cu munca dar pune lacătul pe Guvern exact când are și treabă și muncă de făcut. Guvernul USL marchează începutul vacanței prin: un număr record de investiții puse pe butuci, record la șomaj, record la scumpiri, record la taxe, record de privatizări eșuate, record de ordonanțe de urgență, record de miniștri incompatibili și corupți”, a declarat Andreea Paul.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente