miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăLocaleO noua sesiune de audiente ale Avocatului Poporului

O noua sesiune de audiente ale Avocatului Poporului

Biroul Teritorial Oradea al Instituției Avocatul Poporului va susține în data de 7 august 2013, începând cu ora 10, audiențe la Satu Mare. Audiențele se vor desfășura în sala CONSILII XXI situată la parterul Palatului Administrativ.

Persoanele care doresc să se prezinte la aceste audiențe se pot înscrie telefonic la numărul 0261.713.120 prin intermediul Biroului de relații cu publicul al Instituției Prefectului. Acordarea audiențelor este gratuită, iar petițiile adresate instituției Avocatul Poporului sunt scutite de taxă de timbru.

Orice persoană fizică care se consideră  lezată într-un drept al său de către o autoritate publică, cu excepția autorității judecătorești, se poate adresa instituției Avocatul Poporului. Petiția trebuie să cuprindă informații complete referitoare la datele de identificare ale persoanei lezate (nume, prenume, domiciliu); drepturile și libertățile încălcate, faptele invocate, descrierea lor, autoritatea reclamată, dovada întârzierii sau refuzul administrației publice de a soluționa cererea, mențiunea obligatorie dacă petiția face obiectul unei cauze aflate pe rolul instanței judecătorești sau dacă a format obiectul unei judecăți, precizarea autorităților publice care au fost sesizate anterior. Totodată, la cerere, se  vor anexa actele doveditoare (în copie).

Avocatul Poporului nu oferă consultanță juridică și nici nu poate reprezenta petiționarii în justiție, nu poate interveni în cauzele aflate pe rolul instanțelor judecătorești sau în cauzele în care instanța s-a pronunțat.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente