joi, septembrie 28, 2023
AcasăsusAntonescu: Băsescu nu are susținere pentru a deveni premier, iar eu nu...

Antonescu: Băsescu nu are susținere pentru a deveni premier, iar eu nu negociez cu el așa ceva

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că președintele Traian Băsescu nu va avea susținere politică pentru a fi propus premier după finalizarea mandatului, iar PNL nu va negocia cu actualul șef al statului o susținere pentru turul doi al prezidențialelor.

„Eu nu candidez la Președinția României ca după aceea să găsesc un subcontractor, să găsesc pe cineva, domnul Băsescu sau altcineva, domnul Ponta. (…) Nu, nu se poate pune problema unei discuții cu Traian Băsescu sau cu altcineva să-i dai țara pe mână ca să o pună… «Lasă-mi țara» – zice dnul Băsescu, foarte interesant pasajul acesta – «mie pe mână un an că tu președinte, alte instituții plecați, că o pun pe șine». Nu se pune problema. Nu se pune problema nu numai de a nu lăsa țara, dar nu se pune problema cu prim ministru domnul Băsescu pentru că domnul Băsescu nu are nici pe departe susținerea politică pentru a putea pretinde așa ceva. Pentru că primul ministru, și am vorbit despre foarte probabila cădere a domnului Ponta din fruntea Guvernului, dacă eu de exemplu ies președinte nu pentru că aș încălca eu Constituția, că nu am cum să o încalc, nici Băsescu cât a vrut nu a putut să o încalce, ci pornind de la ideea că se va putea constitui o majoritate care, printr-o moțiune de cenzură, schimbă Guvernul, dar acea majoritate nu-l poate avea pe domnul Băsescu candidat și nici să zic așa membru”, a declarat Antonescu, la RTV.

Președintele PNL a precizat că Traian Băsescu „propune sub o formă sau alta modelul Putin-Medvedev, care nu se poate în România”.

„Băsescu dorește să fie prim-ministru și asta nu putem negocia, domnul Băsescu dorește să fie liderul dreptei din România și asta nu o putem negocia, o poate negocia cu oricine, dar nu cu mine”, a mai afirmat liderul PNL.

De asemenea, el a precizat că nu negociază cu Traian Băsescu nici pentru o eventuală susținere a sa în turul doi al alegerilor prezidențiale, însă își dorește ca votanții actualului președinte să-l susțină. „Că îmi doresc voturile domnului Traian Băsescu cum dacă voi fi în acea situație îmi doresc multe dintre voturile susținătorilor și votanților PSD, oameni împotriva cărora nu am nimic (…) Susținătorii sunt susținători. Personajele, samsarii de voturi, fie ei și politicieni importanți ca domnul Băsescu sunt altceva și nu am ce să negociez cu domnul Băsescu, nici în turul al doilea. Cu domnul Băsescu ar putea negocia, ceea ce nu-i vreo profeție, domnul Ponta, pentru că ar avea ce împărți”, a mai susținut liderul PNL.

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la B1TV, întrebat dacă ar accepta funcția de premier, că nu este încă destul de în vârstă încât să refuze dacă cineva l-ar ruga să pună țara pe șine, ca șef al Guvernului, timp de un an, pe contract.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente