luni, decembrie 4, 2023
AcasăsusAntonescu: La prezidențiale contracandidatul meu va fi cel mai probabil Ponta, cu...

Antonescu: La prezidențiale contracandidatul meu va fi cel mai probabil Ponta, cu șanse de 48-52%

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marți, că cel mai probabil contracandidatul său la alegerile prezidențiale va fi premierul și liderul PSD, Victor Ponta, cu șanse de a obține între 48 și 52 la sută în turul II de scrutin, menționând că ar fi candidatul pe care l-ar prefera adversar.

Antonescu a fost întrebat, într-o emisiune la TVR 1, care ar fi în opinia sa scorul pe care l-ar obține Mircea Geoană într-o eventuală candidatură la prezidențiale.

Liderul PNL a apreciat că, în cazul în care Geoană ar fi susținut de PSD, acesta ar putea să ajungă în turul II al alegerilor la 45%, în vreme ceVictor Ponta ar putea „să piardă foarte strâns sau să câștige foarte strâns”, în marja 48-52%. De asemenea, liderul PNL a opinat că Sorin Oprescu, susținut de PSD la prezidențiale, ar avea mai puține șanse de câștig decât Mircea Geoană.

Totodată, Antonescu a susținut că, în cazul lui Cătălin Predoiu, acesta nu ar face scorul politic al PDL.

Pe de altă parte, liderul PNL a afirmat că PDL va avea o problemă la alegerile europarlamentare deoarece PMP va „vampiriza” electoratul democrat-liberalilor.

„Nu știu dacă PDL va mai ajunge, după acest șoc la europarlamentare, la prezidențiale. Pentru că va exista tentanția din partea PMP și presiunea din nou a domnului Băsescu de a-i unifica atunci, chiar și cu prețul unor schimbări”, a mai declarat Antonescu.

Președintele PNL a susținut că, cel mai probabil, contracandidatul său în turul II al alegerilor prezidențiale va fi Victor Ponta.

„Dacă e de preferat, eu tot pe domnul Băsescu aș fi vrut să-l am adversar, dar nu se mai poate. Și atunci, merge și domnul Ponta. Adică și domnul Ponta, dacă vorbim în termeni de box, deși confruntarea prezidențială nu e una de box, ai în cine să dai. L-aș prefera pe domnul Ponta”, a mai spus Antonescu.

În plus, el a afirmat că nu se pune problema rocadei cu edilul Sibiului, Klaus Iohannis, în cursa prezidențială.

Președintele PNL a precizat că are o intenție de vot în jurul a 25%, în vreme ce Iohannis are o cotă de încredere mult mai mare, dar în cazul intenției de vot aceasta se ridică la circa 2%.

Liderul PNL a reiterat faptul că un scor al partidului între 20 și 25 la sută poziționează PNL între „jucătorii cu șanse pentru turul II (al prezidențialelor, n.r.) și deci pentru titlu, pentru câștigarea Președinției”.

Totodată, Antonescu a susținut că, spre deosebire de anul 2009, atât el, cât și PNL sunt mai puternici, fapt care va trebui confirmat la alegerile din 25 mai în capacitatea de mobilizare a structurilor de partid.

El a menționat că afirmația sa legată de o eventuală demisie din fruntea partidului, în cazul unui rezultat sub 20%, a survenit discuției din PNL, unde fiecare președinte de organizație, șeful campaniei electorale sau secretarul general își asumă campania electorală „cu mandatul pe masă”.

Antonescu a menționat că motivul pentru care USL nu a fost denunțată juridic de PNL a fost acela de a nu fi „șterpelită” și „folosită” la alegeri.

3 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente