miercuri, septembrie 27, 2023
AcasăsusSoluția lui Jirinovski pentru Ucraina: Transnistria - Rusiei, Bucovina și Basarabia României

Soluția lui Jirinovski pentru Ucraina: Transnistria – Rusiei, Bucovina și Basarabia României

O soluție ca Ucraina „să se liniștească” este cedarea teritoriilor străine pe care aceasta le-a obținut de la Polonia, Ungaria și România, a declarat marți politicianul ultranaționalist rus Vladimir Jirinovski pentru televiziunea rusă, citat de site-ul moldova.org.

„Aceste două părți ale Ucrainei, de est și de vest, sunt total incompatibile. Nu poate niciun fel de internaționalism să ajute în această situație. Vestul Ucrainei, care face acum cea mai mare gălăgie, am fost nevoiți să-l luăm de la Polonia, pentru ca armata hitleristă să rămână cât mai departe. Transcarpatia am luat-o de la unguri din același motiv. Iar pe Bucovina și Basarabia le-am luat în 1939. Dacă nu era Hitler, nu ne atingeam de aceste pământuri”, a declarat el.

Liderul Partidului Liberal-Democrat din Rusia (LDPR) apreciază că în cazul în care aceste teritorii din vestul Ucrainei ar fi restituite, „centrul ar fi mai cuminte”.

„Ce propun eu? Să ia Polonia regiunea care îi aparține, Ungaria să ia Transcarpatia, mai ales că majoritatea locuitorilor de acolo vorbesc limba maghiară”, a declarat politicianul rus, citat de site-ul moldova.org.

„În Basarabia și Bucovina majoritatea locuitorilor sunt vorbitori de română. România visează demult să le ia înapoi”, a continuat acesta.

„Sunt trei țări membre NATO”, a adăugat el, referindu-se la Polonia, Ungaria și România.

„Transnistria să revină la noi, este pământ rusesc”, a mai apreciat politicianul, subliniind că „doar atunci Ucraina se va liniști”.

Crimeea a fost alipită marți Rusiei, printr-un acord semnat la Moscova de Vladimir Putin și autoritățile separatiste din peninsula ucraineană.

2 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente