Acasă Locale Stiri Satu Mare APIA a începul eliberarea de adeverințe pentru fermierii care intenționează să acceseze...

APIA a începul eliberarea de adeverințe pentru fermierii care intenționează să acceseze credite

Agenția de Plăți  și  Intervenție pentru Agricultură Centrul  Județean Satu Mare  informează că, începând cu data de 06.08.2014, va elibera adeverințe pentru beneficiarii Schemei de Plată Unică pe Suprafață – Campania 2014, care intenționează să acceseze credite pentru finanțarea activităților curente de la Băncile care au încheiat Convenții cu Agenția. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA și Fondul Național de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii garantează creditele acordate de bănci fermierilor, în cadrul acestui tip de convenție.

Toate  convențiile  încheiate  între  Agenția  de  Plăți  și  Intervenție  pentru  Agricultură,  Bancă  și Fondul de Garantare vor fi postate pe site-ul APIA la adresa www.apia.org.ro.

Potrivit convențiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, centrul județean/local APIA unde acesta a depus cererea în Campania SAPS 2014 va elibera o Adeverință prin care confirmă faptul  că Beneficiarul a depus cererea de plată pentru Schema de Plată Unică pe Suprafață (SAPS) pentru anul 2014 și că au fost finalizate controalele și verificările administrative asupra Cererii de Plată a Beneficiarului, până la data emiterii Adeverinței, conform reglementărilor în vigoare. Pot  beneficia  de  această  adeverință  fermierii  selectați  la  controlul  pe  teren  (clasic  sau teledetecție) numai după finalizarea acestor controale.

Valoarea  creditului  va  fi  de  până  la  90% din  suma cuvenită  aferentă  SAPS,  respectiv  120euro/ha.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente