luni, decembrie 11, 2023
AcasăLocaleAproape 60% dintre posturile didactice titularizabile au fost repartizate

Aproape 60% dintre posturile didactice titularizabile au fost repartizate

Aproape 60% dintre posturile didactice titularizabile au fost repartizate cadrelor didactice care au obținut cel puțin nota 7 la ambele probe ale concursului de titularizare în învățământ, informează Ministerul Educației Naționale (MEN).

Potrivit sursei citate, vineri, 9 august, și luni, 12 august, a avut loc, la nivelul centrelor de concurs, repartizarea cadrelor didactice care au obținut cel puțin nota 7 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului, pe posturile didactice sau catedrele vacante, pentru angajarea pe perioadă nedeterminată.

Dintre cele 6.074 de posturi didactice sau catedre vacante (3.141 în mediul urban și 2.933 în mediul rural), au fost repartizate 3.620 (59,60%) de posturi, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Cele mai multe posturi didactice/catedre vacante – 2.046 (69,76%) – au fost distribuite în mediul rural. În mediul urban, au fost repartizate 1.574 (50,11%) de posturi didactice/catedre vacante, a mai precizat MEN.

Cel mai ridicat procent de repartizare s-a înregistrat în județul Buzău (85,71%), iar cel mai redus, în Tulcea (26,81%).

Miercuri, 14 august, se va face repartizarea pentru angajarea pe perioadă determinată, ca suplinitori, a candidaților care au luat cel puțin nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială, se mai arată în comunicatul MEN.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente