Acasă Locale Aproape 60% dintre posturile didactice titularizabile au fost repartizate

Aproape 60% dintre posturile didactice titularizabile au fost repartizate

Aproape 60% dintre posturile didactice titularizabile au fost repartizate cadrelor didactice care au obținut cel puțin nota 7 la ambele probe ale concursului de titularizare în învățământ, informează Ministerul Educației Naționale (MEN).

Potrivit sursei citate, vineri, 9 august, și luni, 12 august, a avut loc, la nivelul centrelor de concurs, repartizarea cadrelor didactice care au obținut cel puțin nota 7 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului, pe posturile didactice sau catedrele vacante, pentru angajarea pe perioadă nedeterminată.

Dintre cele 6.074 de posturi didactice sau catedre vacante (3.141 în mediul urban și 2.933 în mediul rural), au fost repartizate 3.620 (59,60%) de posturi, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Cele mai multe posturi didactice/catedre vacante – 2.046 (69,76%) – au fost distribuite în mediul rural. În mediul urban, au fost repartizate 1.574 (50,11%) de posturi didactice/catedre vacante, a mai precizat MEN.

Cel mai ridicat procent de repartizare s-a înregistrat în județul Buzău (85,71%), iar cel mai redus, în Tulcea (26,81%).

Miercuri, 14 august, se va face repartizarea pentru angajarea pe perioadă determinată, ca suplinitori, a candidaților care au luat cel puțin nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială, se mai arată în comunicatul MEN.

- Advertisment -

Cele mai populare

Din iubire nesfârșită faţă de om…

Sărbătoarea Naşterii Domnului este un prilej de întărire a comuniunii, de întrajutorare și de fapte de milostenie, care sunt roade ale dreptei credințe, mărturii concrete...

Guvernul Cîțu a depus jurământul

Guvernul PNL - USR-PLUS - UDMR, condus de Florin Cîțu, a trecut de votul Parlamentului. Au fost 260 de voturi pentru și...

Condiții de călătorie în Marea Britanie după 1 ianuarie

Românii vor putea intra în Marea Britanie pentru șederi de scurtă durată, adică în scop turistic sau în vizită, pentru o perioadă...

Vitamina D, esenţială pentru imunitate

Vitamina D ne ridică moralul, dar ne întăreşte şi imunitatea, ferindu-ne de viroze şi alte infecţii respiratorii. Însă nivelul acestei vitamine poate...

Comentarii recente