Acasă Locale Internationale Armata ucraineană și rebelii din Lugansk au convenit să înceteze luptele începând...

Armata ucraineană și rebelii din Lugansk au convenit să înceteze luptele începând de vineri

Militarii ucraineni și separatiștii de la Lugansk au convenit luni seara să înceteze focul pe linia frontului începând cu 5 decembrie și să retragă artileria grea începând din 6 decembrie, potrivit unui comunicat al OSCE, relatează agenția RIA Novosti.

„Părțile au convenit asupra unei încetări a focului complete în întreaga zonă tampon de-a lungul liniei de front. Acest acord va intra în vigoare pe 5 decembrie. De asemenea, armata ucraineană și rebelii vor începe pe 6 decemrie să-și retragă artileria grea din zonă”, informează Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Potrivit observatorilor OSCE, aceste decizii au fost luate luni, în cursul unor consultări.

Kievul și occidentalii acuză Rusia că îi susține militar pe rebelii proruși din estul Ucrainei, ceea ce Moscova dezminte categoric.

Conflictul s-a soldat cu peste 4.300 de morți și aproximativ 10.000 de răniți începând din aprilie, potrivit celui mai recent bilanț al ONU.

Un armistițiu fragil a fost instaurat în estul Ucrainei în urma semnării acordurilor de la Minsk, la 5 septembrie, între Kiev și separatiștii proruși de la Donețk și Lugansk, cu participarea Rusiei și a OSCE. Acordurile au permis la început oprirea luptelor în majoritatea zonelor aflate pe linia de conflict.

Armistițiul era însă din ce în ce mai puțin respectat, în condițiile în care niciunul dintre punctele prevăzute în acordurile de la Minsk nu fusese în aplicare.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente