Acasă Locale Stiri Satu Mare Primarul Careiului fără eșarfă tricoloră de Ziua României

Primarul Careiului fără eșarfă tricoloră de Ziua României

Careienii care s-au aflat astăzi pe platoul din fața Monumentului Ostasului Roman au avut parte de o surpriză de proporții.

In mulțimea de oficialități locale sosite pentru ceremoniile dedicate Zilei Naționale,careienii nu au reușit să identifice primarul  municipiului Carei ci doar pe cetățeanul Kovacs Eugen. Motivul? Acesta era lipsit de eșarfa tricoloră care se poartă în cazul manifestărilor oficiale,conform Legii Administratiei Publice Locale, 215/ 2001 ce prevede că  “semnul distinctiv al primarului este o eșarfă în culorile drapelului național al României, eșarfă ce trebuie purtată, în mod obligatoriu, la solemnități, recepții, ceremonii publice și la celebrarea căsătoriilor”.

In acest mod au început manifestările de la 1 Decembrie în Carei,manifestari bine camuflate de tuia cei inalti de 7 m ce inconjoara monumentul.

Un sobor de 3 preoți a oficiat un serviciu religios în memoria tuturor eroilor români care s-au jertfit pentru apărarea patriei.

Despre semnificația zilei de 1 Decembrie 1918 a vorbit Adrian Stefănuți,referent la Directia de Cultură iar Roxana Mihaly de la Liceul Teoretic a recitat poezia Rugăciune pentru 1 Decembrie de Adrian Păunescu.

Au urmat depuneri de coroane de flori. Au fost depuse  coroane de flori din partea Primăriei Carei,cadrelor MAI,asociației veteranilor și a refugiatilor si românilor expulzati,din partea partidelor politice PNL,PSD,PLR,FDG și a asociatiei Unirea 2009,elevi ai scolii gimnaziale nr.3 cu profesoarele Cosmina Chiorean si Carmen Dindelegan.

In acest an,UDMR Carei nu a depus coroană de flori.

Dacă luăm în considerare că președintele UDMR Carei este primarul Eugen Kovacs,putem pune scăparea pe seama ..uitării,la fel ca în cazul eșarfei tricolore aferente unui primar  care incaseaza un salariu  de la statul român.

La finalul manifestării sobre de astăzi,participanții s-au prins într-o horă.

Un sponsor care a dorit să rămână anonim,a oferit doritorilor o porție de sarmale și un pahar de țuică de Ziua României.

Daniela Ciută

- Advertisment -

Cele mai populare

Fără creșteri de pensie în acest an sau următorul

O creştere a punctului de pensie cu 40% în acest moment trebuie evitată, pentru că economia nu o poate susţine, iar în...

PNL a depus sesizarea de neconstituționalitate privind numirea lui Iordache

Liberalii au depus, joi, sesizarea de neconstituţionalitate referitoare la hotărârea Parlamentului privind numirea deputatului PSD Florin Iordache în funcţia de preşedinte al...

Florin Zamfirescu despre închisoarea COVID și conducerea acesteia

Actorul Florin Zamfirescu este nemulţumit de măsurile luate de autorităţi pentru limitarea răspândirii cazurilor de coronavirus şi declară că actualii conducători sunt...

Toleranța înțeleasă și promovată într-un mod greșit.

Papa Francisc militează pentru căsătoriile între homosexuali! Cere o lege specială . Papa Francisc îndeamnă, într-un documentar difuzat miercuri...

Comentarii recente