Acasă Locale Stiri Satu Mare Primarul Careiului fără eșarfă tricoloră de Ziua României

Primarul Careiului fără eșarfă tricoloră de Ziua României

Careienii care s-au aflat astăzi pe platoul din fața Monumentului Ostasului Roman au avut parte de o surpriză de proporții.

In mulțimea de oficialități locale sosite pentru ceremoniile dedicate Zilei Naționale,careienii nu au reușit să identifice primarul  municipiului Carei ci doar pe cetățeanul Kovacs Eugen. Motivul? Acesta era lipsit de eșarfa tricoloră care se poartă în cazul manifestărilor oficiale,conform Legii Administratiei Publice Locale, 215/ 2001 ce prevede că  “semnul distinctiv al primarului este o eșarfă în culorile drapelului național al României, eșarfă ce trebuie purtată, în mod obligatoriu, la solemnități, recepții, ceremonii publice și la celebrarea căsătoriilor”.

In acest mod au început manifestările de la 1 Decembrie în Carei,manifestari bine camuflate de tuia cei inalti de 7 m ce inconjoara monumentul.

Un sobor de 3 preoți a oficiat un serviciu religios în memoria tuturor eroilor români care s-au jertfit pentru apărarea patriei.

Despre semnificația zilei de 1 Decembrie 1918 a vorbit Adrian Stefănuți,referent la Directia de Cultură iar Roxana Mihaly de la Liceul Teoretic a recitat poezia Rugăciune pentru 1 Decembrie de Adrian Păunescu.

Au urmat depuneri de coroane de flori. Au fost depuse  coroane de flori din partea Primăriei Carei,cadrelor MAI,asociației veteranilor și a refugiatilor si românilor expulzati,din partea partidelor politice PNL,PSD,PLR,FDG și a asociatiei Unirea 2009,elevi ai scolii gimnaziale nr.3 cu profesoarele Cosmina Chiorean si Carmen Dindelegan.

In acest an,UDMR Carei nu a depus coroană de flori.

Dacă luăm în considerare că președintele UDMR Carei este primarul Eugen Kovacs,putem pune scăparea pe seama ..uitării,la fel ca în cazul eșarfei tricolore aferente unui primar  care incaseaza un salariu  de la statul român.

La finalul manifestării sobre de astăzi,participanții s-au prins într-o horă.

Un sponsor care a dorit să rămână anonim,a oferit doritorilor o porție de sarmale și un pahar de țuică de Ziua României.

Daniela Ciută

- Advertisment -

Cele mai populare

Când va fii gata pasarela peste Someș?!

Primarul Kereskényi Gábor a semnat contractul de proiectare și execuție a pasarelei pietonale care va lega Centrul Nou al municipiului Satu Mare...

Prinţul Harry şi Meghan Markle, dezvăluiri despre viața din spatele ecranelor

Pe 7 martie, când va fi difuzat acest interviu exploziv, familia regală britanică nu se va simţi foarte bine.

Legumele şi fructele cu concentraţie mare de pesticide

Unele fructe și legume sunt pli­ne de pesticide, despre care se știe că sunt potențial toxice. Acesta este motivul pentru care este...

Volvo va produce doar mașini full-electrice din 2030

Volvo se va alătura unor mărci precum Jaguar - Land Rover și Bentley și spune că va produce doar mașini electrice din...

Comentarii recente