29.8 C
New York City
joi, august 18, 2022
AcasăsusArtiști de seamă la „Zilelor Județului Satu Mare”

Artiști de seamă la „Zilelor Județului Satu Mare”

In cadrul unei conferințe de presă susținute de președintele Consiluilul Județean, Adrian Ștef și vicepreședintele Mircea Govor, au fost prezentate detalii cu privire la cea de-a II-a ediție a „Zilelor Județului Satu Mare”.

Acestea se vor desfășura în perioada 20-22 iunie. Bugetul estimat al evenimentului este de aproximativ 250.000 lei.

Adrian Ștef a subliniat faptul că evenimentul este unic în România „și este de fapt principala sărbătoare a tuturor locuitorilor acestui județ”. Totodată, președintele CJ spune că județul Satu Mare are o caracteristică aparte și anume faptul că „pe o rază de 30-40 de km putem prezenta mai multe obiceiuri și tradiții ceea ce în alte zone lipsește. Principalul obiectiv al Zilelor Județului Satu Mare este de a prezenta toate tradițiile noastre locale dar și de a atrage turiști”.

Deasemenea, Mircea Govor a adăugat că principala idee a acestei manifestări este de ai reuni pe locuitorii județului „pentru a se cunoaște mai bine, și pentru a cunoaște în special preparatele culinare specifice diferitelor zone din județ”.

Președintele CJ a declarat că în perioada de desfășurare a „Zilelor Județului Satu Mare” vor fi amplasate două scene. Scena principală se va afla în Piața 25 Octombrie iar cea pentru spectacolele de muzică populară va fi amplasată lângă Casa de Modă. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 20 iunie la ora 19.45 la scena din Piața 25 Octombrie, iar sâmbătă 21 iunie, de la ora 11.00 va avea loc parada portului popular.

Cu toate că încă nu se cunoaște programul exact al evenimentului, Ștef a declarat că după deschiderea oficială de vineri seara, pe scena de pe platoul de lângă Palatul Administrativ vor cânta Ducu Bertzi și trupa EDDA (din Ungaria).
Sâmbătă va avea loc „Miss Zilele Județului Satu Mare” după care vor concerta: Lora, CRBL, Geszti Peter&Gringo Star și 3 Sud Est. Duminică, pe scena din Centrul Nou vor urca Antonia, Alex Velea și Andra.
Pe scena pentru muzică populară sâmbătă vor cânta: Cununița, Ansamblul de Stat Secuiesc „Harghita”, Petrică Mureșan, Georgiana Marina, Văru Săndel și Aurel Tămaș. Duminică pe scena muzicii populare vor evolua: Ansamblul „Transilvania”, Ionuț Fulea, Viorica Macovei, Herczku Agnes și Codru de România.

La fel ca anul trecut, în Piața Libertății primăriile din județ își vor amplasa căsuțe de prezentare a tradițiilor și culturilor locale.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente