29.8 C
New York City
sâmbătă, august 13, 2022
AcasăsusAsociația Stea a înițiat un proiect horticol

Asociația Stea a înițiat un proiect horticol

Conducerea Asociației „Stea” din Satu Mare a lansat miercuri, 30 aprilie un proiect având ca scop integrarea socială prin muncă a persoanelor fără adăpost. Proiectul implementat în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) și Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS) Satu Mare este finanțat din fonduri europene având ca buget suma totală de 69.124,54 euro din care 62.091,92 euro este finanțarea nerambursabilă iar restul de 7.033,62 de euro reprezintă contribuția Asociației „Stea” și a partenerilor săi. Perioada de implementare a proiectului este de 2 ani.

Alături de reprezentanții Asociației „Stea” la evenimentul de azi au participat primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, directorul SPAS, Doina Văsuț, respectiv directorul AJOFM Satu Mare, Marcel Marușca.

Managerul proiectului, Cristina Bala a declarat că beneficiarii direcți ai acestei inițiative sunt 42 de persoane fără adăpost din Satu Mare. Elementul central al proiectului îl reprezintă un program de terapie prin horticultură care va permite beneficiarilor să treacă printr-o experiență similară muncii în condiții protejate, reușind astfel ca ulterior să se poată integra mai ușor pe piața muncii.

„Aceștia vor învăța să cultive legume, plante aromatice și flori respectând regulile agriculturii ecologice. Pe lângă toate acestea vor beneficia de instruire și formare profesională. Avem convingerea că acest proiect va crește capacitatea persoanelor fără adăpost de a ieși din spirala străzii, ajungând să joace un rol activ în societate pe măsură ce vor trece prin etape importante spre integrarea socio-profesională”, a declarat Bala.

În cadrul proiectului se are în vederea amenajarea unei ferme horticole ce va conține și un solar, iar legumele cultivate vor fi consumate de persoanele care au muncit efectiv în grădina respectivă.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente