Acasă Locale Stiri Satu Mare Asociația „Stea” caută grădinari voluntari

Asociația „Stea” caută grădinari voluntari

Sătmărenii care au abilități și cunoștințe în agricultură sunt invitați să constituie o echipă de voluntari care să se implice în activități de grădinărit realizate cu beneficiarii Asociației „Stea”, într-un program ce sprijină integrarea în societate a persoanelor care provin din zonele defavorizate ale municipiului Satu Mare, în special a persoanelor fără adăpost.

Activitățile de grădinărit cu tinerii au debutat în luna august 2014 și vor continua pe tot parcursul anului în cadrul unui solar profesionist, concentrându-se în această perioadă pe instruirea și formarea deprinderilor practice ale tinerilor în domeniul cultivării a diferite plante și legume. Voluntarii sunt așteptați să participe atât la activități practice de horticultură cât și la activități educative prin care tinerii învață diferite noțiuni despre creștere plantelor și își dezvoltă abilitățile de viață și cunoștințele în diferite alte domenii, necesare pentru bună integrare socială.

Grupul implicat în aceste activități este compus la ora actuală din 14 tineri cu vârste între 18 și 35 de ani, însă până la sfârșitul programului de terapie prin horticultură, în aprilie 2016, sunt prevăzuți a fi implicați un număr de cel puțin 42 de persoane aflate în dificultate.

Activitățile de grădinărit se realizează după un program zilnic (de luni până vineri), tinerii fiind împărțiți în două grupe de câte șapte persoane care participă fiecare de minim două ori pe săptămână la activitățile practice și cele educative / de instruire. Voluntarii pot opta în funcție de disponibilitatea fiecăruia să participe la diferitele activități ale acestui program, fiecare având libertatea de a alege durata și frecvența cu care poate și vrea să susțină tinerii și echipa Asociației Stea în această inițiativă cu potențial crescut de a schimba în bine viețile celor implicați.

Toate aceste activități se desfășoară în cadrul proiectului intitulat „Start pentru incluziune socială prin muncă”, pe care Asociația „Stea” îl implementează în parteneriat cu Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS) și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare, în perioada 1 aprilie 2014 – 30 aprilie 2016 și beneficiază de sprijinul Consiliului Local Satu Mare. Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro), beneficiind de o finanțare nerambursabilă în valoare de 62.091,92 Euro.

Persoanele interesate de această propunere de voluntariat sunt încurajate să contacteze echipa Asociației „Stea” la numerele de telefon: 0361-884330, mobil: 0743174169 sau e-mail: [email protected] sau să viziteze direct centrul de zi al Asociației „Stea” în Satu Mare, Bulevardul Octavian Goga nr. 14, de luni până vineri între orele 08.00 și 16.00.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sfântul Dimitrie-Dumitru

În luna octombrie, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de...

Trecerea la ora de iarnă.Cum facem față tulburărilor de somn?

Trecerea la ora de iarnă poate avea efecte neplăcute asupra multor persoane, cum ar fi tulburările de somn și de dispoziție.

De ce se teme Donald Trump de votul prin corespondență?

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA mai mult ca sigur nu va fi cunoscut în seara de după închiderea urnelor așa cum s-a...

Pandemia îndatorează puternic ţările UE. România, la mijlocul clasamentului

Datoria publică a avansat în UE, în ultimul an, până la 87,7% din PIB-ul Uniunii (T2/2020), cu opt puncte procentuale peste nivelul...

Comentarii recente