Acasă sus Asociației Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului va avea încă un sediu

Asociației Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului va avea încă un sediu

Miercuri, 9 iulie în cadrul unei conferințe de presă susținute de conducerea Asociației Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului, acestia au anunțat că un nou centru de zi se va construi pentru copiii defavorizați din Satu Mare. Asiciația a primit autorizația de construire a centrului social Sf Tatiana, urmând să aibă loc efectuarea lucrărilor.

Președintelui asociației, părintele Tiberiu Vălean, a declarat că noul centru de zi se va construi în cartierul Micro 15 în locul fostei centralei termice, iar pentru această construcție președintele cere sprijinul firmelor de construcție.

”În acest moment ne putem ocupa de începerea construcției care la sfârșit va deveni un centru de zi pentru copiii defavorizați din cartierele Micro 14, 15 și 16. Invităm firmele de construcție care doresc să colaboreze cu noi, să ni se alăture pentru a putea duce la bun sfârșit acțiunea noastră”,a declarat părintele Tiberiu Vălean.

Suma totală pentru construirea noului centru de zi este de 420.000 de lei, din care în prezent asociația are doar 148.000 lei.

În prezent, Asociația Sf Acoperământ al Maicii Domnului își desfășoară activitățile sociale într-o locație temporară, primită de la Consiliul Județean, pentru care plătește o sumă lunară de 750 de lei, bani care vor fi virați la Protecția Copilului.

Asociația derulează un program after school care are în vedere un număr de 9 copii din ciclul primar și 10 copii din ciclul gimnazial, de care se ocupă atât profesorii cât și voluntarii asociației. În total asociația sprijină 83 de copii și 26 de mame.

De asemenea, conducerea a anunțat că a încheiat parteneriate cu mai multe școli din județ pentru a ajuta și alți copii.

Prezentă în conferință, Olimpia Silaghi, în calitatea de voluntar al asociației, a anunțat că prin  programul ”Sprijin pentru un zâmbet” copiii vor fi asistați până la vârsta de 18 ani, iar din șase în șase luni vor fi obligați să meargă la consultul medicului dentist.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente