vineri, februarie 23, 2024
AcasăLocaleAstazi are loc proba obligatorie a profilului la examenul de bacalaureat

Astazi are loc proba obligatorie a profilului la examenul de bacalaureat

bacalaureatCandidații la examenul de bacalaureat susțin astăzi proba scrisă obligatorie a profilului, majoritatea dintre aceștia alegând disciplinele matematică și istorie. La prima probă scrisă, cea de Limba și literatura română, s-au înscris peste 160.000 de absolvenți ai clasei a XII-a.

Pentru proba obligatorie a profilului la bacalaureat s-au înscris 174.555 de elevi, dintre care cea mai mare parte vor da examenul la matematică- 136.964, iar 37.965 vor susține proba la istorie.

Bacalaureatul 2013 a început cu proba orală la limba română, iar ultima probă este programată pe 5 iulie, anul acesta fiind înscriși la examen 187.898 de elevi, dintre care 147.830 din promoția actuală, în scădere față de ultimii ani.

Rezultatele vor fi afișate pe 8 iulie, până la ora 12.00, putându-se depune contestații în aceeași zi, până la ora 16.00. După rezolvarea constestațiilor, se vor afișa rezultatele finale, în data de 12 iulie.

 Bacalaureatul din acest an a declanșat un scandal după ce șapte candidați de la Liceul Bolintineanu au fost eliminați din examen, după ce asupra lor au fost găsite dovezi – copiuțe, cărți cu rezolvări, telefoane mobile etc. – care indică tentativa de fraudă la proba de limba și literatura română, susținută luni, a anunțat marți ISMB. „Dovezile au fost găsite în timpul percheziției corporale realizate de ofițerii de Poliție, care au descins în centrul de examen și consemnate în procesele verbale transmise de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Perchezițiile au fost efectuate asupra a 41 de absolvenți prezenți la examen”, au precizat reprezentanții ISMB.

Fosta directoare a Liceului „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, Costica Vărzaru, cercetată pentru fraudă la bacalaureat, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, printr-o decizie luată marți de Tribunalul București, care nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel a Capitalei.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente