Acasă Locale Astazi are loc proba obligatorie a profilului la examenul de bacalaureat

Astazi are loc proba obligatorie a profilului la examenul de bacalaureat

bacalaureatCandidații la examenul de bacalaureat susțin astăzi proba scrisă obligatorie a profilului, majoritatea dintre aceștia alegând disciplinele matematică și istorie. La prima probă scrisă, cea de Limba și literatura română, s-au înscris peste 160.000 de absolvenți ai clasei a XII-a.

Pentru proba obligatorie a profilului la bacalaureat s-au înscris 174.555 de elevi, dintre care cea mai mare parte vor da examenul la matematică- 136.964, iar 37.965 vor susține proba la istorie.

Bacalaureatul 2013 a început cu proba orală la limba română, iar ultima probă este programată pe 5 iulie, anul acesta fiind înscriși la examen 187.898 de elevi, dintre care 147.830 din promoția actuală, în scădere față de ultimii ani.

Rezultatele vor fi afișate pe 8 iulie, până la ora 12.00, putându-se depune contestații în aceeași zi, până la ora 16.00. După rezolvarea constestațiilor, se vor afișa rezultatele finale, în data de 12 iulie.

 Bacalaureatul din acest an a declanșat un scandal după ce șapte candidați de la Liceul Bolintineanu au fost eliminați din examen, după ce asupra lor au fost găsite dovezi – copiuțe, cărți cu rezolvări, telefoane mobile etc. – care indică tentativa de fraudă la proba de limba și literatura română, susținută luni, a anunțat marți ISMB. „Dovezile au fost găsite în timpul percheziției corporale realizate de ofițerii de Poliție, care au descins în centrul de examen și consemnate în procesele verbale transmise de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Perchezițiile au fost efectuate asupra a 41 de absolvenți prezenți la examen”, au precizat reprezentanții ISMB.

Fosta directoare a Liceului „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, Costica Vărzaru, cercetată pentru fraudă la bacalaureat, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, printr-o decizie luată marți de Tribunalul București, care nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel a Capitalei.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente