Acasă Locale Astazi are loc proba obligatorie a profilului la examenul de bacalaureat

Astazi are loc proba obligatorie a profilului la examenul de bacalaureat

bacalaureatCandidații la examenul de bacalaureat susțin astăzi proba scrisă obligatorie a profilului, majoritatea dintre aceștia alegând disciplinele matematică și istorie. La prima probă scrisă, cea de Limba și literatura română, s-au înscris peste 160.000 de absolvenți ai clasei a XII-a.

Pentru proba obligatorie a profilului la bacalaureat s-au înscris 174.555 de elevi, dintre care cea mai mare parte vor da examenul la matematică- 136.964, iar 37.965 vor susține proba la istorie.

Bacalaureatul 2013 a început cu proba orală la limba română, iar ultima probă este programată pe 5 iulie, anul acesta fiind înscriși la examen 187.898 de elevi, dintre care 147.830 din promoția actuală, în scădere față de ultimii ani.

Rezultatele vor fi afișate pe 8 iulie, până la ora 12.00, putându-se depune contestații în aceeași zi, până la ora 16.00. După rezolvarea constestațiilor, se vor afișa rezultatele finale, în data de 12 iulie.

 Bacalaureatul din acest an a declanșat un scandal după ce șapte candidați de la Liceul Bolintineanu au fost eliminați din examen, după ce asupra lor au fost găsite dovezi – copiuțe, cărți cu rezolvări, telefoane mobile etc. – care indică tentativa de fraudă la proba de limba și literatura română, susținută luni, a anunțat marți ISMB. „Dovezile au fost găsite în timpul percheziției corporale realizate de ofițerii de Poliție, care au descins în centrul de examen și consemnate în procesele verbale transmise de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Perchezițiile au fost efectuate asupra a 41 de absolvenți prezenți la examen”, au precizat reprezentanții ISMB.

Fosta directoare a Liceului „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, Costica Vărzaru, cercetată pentru fraudă la bacalaureat, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, printr-o decizie luată marți de Tribunalul București, care nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel a Capitalei.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente