Acasă Locale Stiri Satu Mare Astazi spectacolul aniversar Cristian Dan și Prietenii la "Centrul Cultural G.M. Zamfirescu"...

Astazi spectacolul aniversar Cristian Dan și Prietenii la „Centrul Cultural G.M. Zamfirescu”

Spectacolul aniversar Cristian Dan și Prietenii va avea loc în data de 26 septembrie 2014, începând cu ora 19:00 la Centrul Cultural G.M. Zamfirescu. Ocazie cu care se omagiază artistul Cristian Dan care împlinește frumoasa vârstă de 60 de ani și 45 de ani vechime în muzică și teatru.

Evenimentul intitulat ”45 de ani ( de chitară…teatru)- 60 de ani ( în…buletin)- 45 de kg ( cu chitară cu tot!)”. Este un spectacol dedicat împlinirii…dimensiunilor menționate!.

Alături de Cristian Dan vor participa Gyure Achim, Sorin Berindei, Vali Petruț, Sebi David, Peter Anderco, Cserey Csabi, Daniel ”Mugurel” Mogoșanu.

Cristian Dan s-a născut în 26 septembrie 1954 la Râmnicu Vâlcea. Primul spectacol de teatru profesionist în care a jucat a fost în 24 ianuarie 1969, spectacolul cu piesa “Haiducii” de Victor Eftimiu, în regia lui Mihai Raicu.

În mai 1970, a avut primul ”concert” ca și chitarist în clubul ”Poteci” de la actualul Colegiu Doamna Stanca, împreună cu formația ”Poteci”.

Artistul a jucat în peste 80 de piese pe scena Teatrului de Nord, interpretând atât personaje din povești (Muck cel Mic, Capra cu trei iezi…) cât și personaje în comedii spumoase, fiind întotdeauna foarte ”bine văzut” (!) de public. Deasemenea a colaborat și cu alte teatre din țară, un exemplu este Teatrul Național din Târgu Mureș.

Cristian Dan  a cântat în mai multe trupe sătmărene: Meridiane, Meridiane 23 și Nord Ton, chitară solo și voce. A primit și premii la Festivalul muzicii tinere de la Miercurea Ciuc, la Festivalul Național al Artei Studențești, la Festivalul Steaua Sătmarului iar  în anii 80 a fost prezent în topurile Radio Cluj și Iași, cu compoziții proprii.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente