Acasă Locale Stiri Satu Mare România și China încep consultările pentru realizarea unui Parteneriat Strategic

România și China încep consultările pentru realizarea unui Parteneriat Strategic

Vicepremierul Liviu Dragnea a anunțat că a convenit cu omologul chinez, Zhang Gaoli, aflat la București, începerea consultărilor pentru realizarea unui Parteneriat Strategic între România și China, prima etapă urmând să fie înființarea unui consiliu economic interministerial.

Consiliul va fi coordonat de către un vicepremier din cele două țări.

Dragnea a precizat că, în acest scop, vor începe în perioada următoare consultări între ministerele de Externe din România și China.

Oficialul chinez s-a întâlnit, joi, la Guvern, și cu viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, care a punctat faptul că vizita lui Gaoli la București are loc cu numai câteva zile înainte de sărbătorirea a 65 de ani de relații diplomatice între cele două țări, România fiind una dintre primele trei țări care au recunoscut Republica Populară Chineză.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente