Acasă Locale Stiri Satu Mare Atenție, au apărut căpușele

Atenție, au apărut căpușele

Odată cu cu creșterea temperaturii, la Unitatea de Primiri Urgențe, sau la secția de de Boli Infecto Contagioase din cadrul SJU Satu Mare, în ultimele zile s-au prezentat mai multe persoane care au fost înțepate de căpușe.

În total, până acum au fost înregistrate un număr de 27 de persoane înțepate de căpușe, 16 femei și 11 bărbați. 13 dintre aceste persoane fiind copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani.

În majoritatea cazurilor căpușele au fost extrase la UPU după care pacienții au fost dirijați spre secția de Boli Infecto Contagioase pentru consult de specialitate.

Specialiștii atrag atenția persoanelor înțepate de căpușe că, pentru prevenirea apariției unor complicații, aceste nu se rup ci se extrag de la locul de inserție cu o pensă. De preferință extragerea căpușei trebuie efectuată într-un cabinet medical sau spital.

În cazul aparției unui edem (roșeață, umflătură) la locul înțepăturii, sau alte fenomene alergice, se recomandă ca persoana în cauză să se prezinte de urgență la medic.

- Advertisment -

Cele mai populare

Madrid intră în carantină pentru a doua oară

Toţi cei 3,3 milioane de locuitori ai Madridului intră în carantină, pentru a doua oară în acest an. Anunţul a...

1 Octombrie-Acoperământul Maicii Domnului

Pe 1 octombrie Biserica lui Hristos cea dreptmăritoare sărbătoreşte Acoperământul Maicii Domnului. Sărbătoare mare pentru Biserica lui Hristos şi pentru tot creştinul.

Reintroducerea restricțiilor de luni

Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri că luni se va decide în Comitetul Național de Situații de Urgență reintroducerea restricțiilor pentru țările...

Deținuți evadați în Maramureș

Doi tineri de 21 de ani, din Ucraina, au evadat, în noaptea de miercuri spre joi, din Centrul de Reținere și Arestare...

Comentarii recente