duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocaleAtentie soferi - Radarele si filtrele se dubleaza

Atentie soferi – Radarele si filtrele se dubleaza

Polițiștii sătmăreni derulează la acest sfârșit de săptămână o acțiune preventivă pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Vor fi folosite toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate în sistem cascadă. Acțiunea este coordonată de I.G.P.R. și face parte din calendarul campaniei preventive „SPEED”, desfășurată pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre TISPOL (Organizația Polițiilor Europene).

În perioada 23-25 august a.c., polițiștii rutieri, împreună cu cei de ordine publică, vor acționa la nivel național, sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R., pentru depistarea și sancționarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză. Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză și sancționarea promptă a acestora, se vor folosi toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate în sistem cascadă. Acțiunea este circumscrisă calendarului de activități al polițiilor rutiere europene T.I.S.P.O.L. pentru anul 2013, în baza căruia se desfășoară campania preventivă „SPEED”, pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre.

ATENȚIE, VITEZA UCIDE!

Poliția Română recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență, cu viteză adaptată carosabilului umed și să acorde o atenție sporită pietonilor. Depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente