29.8 C
New York City
marți, august 16, 2022
AcasăsusAtenție unde faceți picnic de 1 mai

Atenție unde faceți picnic de 1 mai

Legea picnicului – legea 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic  reglementează activitățile de picnic desfășurate pe domeniul public ori privat al statului și/sau al unităților administrativ-teritoriale și are ca scop prevenirea, reducerea și eliminarea impactului negativ asupra mediului sau asupra stării de sănătate a populației  generat de practicarea inadecvată a activităților de picnic.

Conform datelor actualizate recent de către  Instituția Prefectului, 16 orașe și comune și-au propus până la finele anului amenajarea și dotarea corespunzătoare a spațiilor speciale pentru picnic, suprafața totală care va fi amenajată apropiindu-se de  20 hectare (191107 mp). Acestea sunt Livada, Negresti-Oaș, Ardud, Agriș, Doba, Bârsău, Berveni, Săcășeni, Micula, Căpleni, Foieni, Apa, Cehal, Tarna Mare, Beltiug, Certeze. Comuna Petrești are amenajată deja o suprafață  de 17000 mp pentru picnic, conform cerințelor legale.

Lucrările de amenajare a noilor locații sunt demarate în orașele Livada și Negrești-Oaș. Primăria Negrești-Oaș a stabilit locațiile de picnic, a montat indicatoarele de orientare spre acestea și a început dotarea acestora conform legii. Locațiile din Negrești-Oaș sunt situate în zona Valea Măriei  (2 spații de picnic –  la pădure și la lacuri) precum și în zona stațiunii Luna-Șes și însumează 26.000 mp. Primăria  Livada și-a propus amenajarea a 3 locuri de picnic, unul în zona centrală – zona de agrement și baza sportivă, în suprafață de 2000 mp unde se execută deja lucrări de terasamente și alte două, în suprafață de  3500 de mp în zona pădurii și a lacului de la  Adrian.

Printre obligațiile pe care le are autoritatea locală în calitate de administrator al zonelor de picnic se numără  amenajarea  de locuri speciale pentru aprinderea focului,  dotarea cu containere destinate colectării selective a deșeurilor, amplasarea de toalete ecologice precum și organizarea  serviciului de verificare zilnică a zonelor în care se desfășoară activitățile de picnic.

Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu va verifica în perioada următoare, cu ocazia controalelor tematice în teritoriu, inclusiv amenajarea corespunzătoare de către autoritățile locale a locațiilor de picnic precum și starea de salubritate a zonelor tradiționale de picnic, amplasate pe domeniul public sau privat.

Prefectul județului, dr. Eugeniu Avram, lansează un apel către toți cetățenii de a contribui la protejarea mediului înconjurător prin desfășurarea în condiții civilizate, în respect pentru natură,  a activităților recreative prilejuite de minivacanța de 1 mai.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente