sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăsusAtenție!Iată noua metodă prin care sunt înșelați românii

Atenție!Iată noua metodă prin care sunt înșelați românii

O nouă metodă de înşelăciune îi poate lăsa fără bani pe români. Avertismentul a fost lansat chiar de ANAF, instituţie în numele căreia este desfăşurată noua metodă.

Românii sunt sunați de pe numărul call center-ului ANAF şi le sunt cerute date personale, inclusiv cu privire la conturile bancare.

Însă instituția precizează că angajații ANAF nu sună niciodată contribuabilii de pe numărul call center și nu le sunt cerute prin telefon date personale. 

„ANAF a primit sesizări din partea unor contribuabili prin care afirmă că sunt sunați de pe numărul 031.403.91.60 (Call Center ANAF), iar apelanții se recomandă ca
fiind de la Antifraudă și solicită contribuabililor date personale, detalii despre credite etc.

1. Funcționarii Direcției Generale Antifraudă Fiscală nu interacționează cu agenții economici/persoanele fizice prin intermediul Call Center-ului instituției;

2. Contribuabilii apelează Call Center-ul ANAF, iar funcționarii de la asistență contribuabili oferă doar informații generale în domeniul fiscal și IT. Situațiile când agenții Call Center apelează contribuabilii se întamplă PUNCTUAL, doar ca urmare a apelării inițiale a contribuabilului și pentru a i se oferi completări la cererea de asistență. Dar aceste situații sunt RARE.

Reiterăm următoarele: Agenții Call Center nu oferă și, mai ales, NU SOLICITĂ DATE PERSONALE. Acestea se referă la informații cu privire la conturi bancare, CNP, sume, plăți, credite, recuperare sume sau alte informații supuse secretului fiscal”, atenționează ANAF.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente