Acasă Locale Stiri Satu Mare Au sosit și la Ianculești ajutoarele de la UE

Au sosit și la Ianculești ajutoarele de la UE

Ajutoarele comunitare distribuite prin Serviciul de Asistență socială , au ajuns în cursul  zilei de marti,6 ianuarie 2015,și la Ianculești, sat ce aparține de UAT Carei.

Sunt îndreptățiți să primească ajutoarele comunitare șomerii, indiferent că sunt sau nu indemnizați, cei cu venit minim garantat, cei care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei, pensionari cu pensie sub 400 lei, persoanele cu handicap  grav și accentuat, neinstituționalizate, adulți și copii, invalizi, veterani și văduve de război.

Potrivit celor declarate de Ciprian Chiorean, delegatul sătesc, în acest an vor beneficia de aceste alimente un număr de  48 de ianculeșteni, în scădere față de anul trecut, când au primit un număr de 67 de persoane. Și-au ridicat alimentele 24 de persoane, ceilalți care nu au avut posibilitatea ajuns și le vor ridica de la Carei.

Alimentele au fost împărțite lângă incinta fostei școli, lasata in paragina de primaria Carei care nu vrea sa o lasa ianculestenilor sa o renoveze si gestioneze. In lipsa oricărei investiții din ultimii 25 de ani, se surpa pe zi ce trece.

Dacă în cursul anului trecut alimentele au fost livrate împreună cu listele aferente delegatului sătesc pentru a le împărți  pe măsură ce sătenii au posibilitatea să vină să le ridice,în acest an,echipa primăriei Carei nu a mai dorit să lase listele si alimentele la Ianculesti si au anuntat că vin doar pentru 2-3 ore ca să le împartă personal celor ce se pot deplasa în decursul timpului acordat. Să  aiba vreo legătură cu  faptul că pe listele de anul trecut se  afla și  fostul delegat sătesc, cu situație materială deosebit de bună și totuși primea  ajutor umanitar ?

Rând pe rând, pe gerul Bobotezei,  sătenii, dotați cu cărucioare, au venit să își ridice produsele trimise din partea UE.  Cei mai în vârstă au venit însoțiți de copii lor iar cei care nu au reușit să facă deplasarea din cauza frigului năpraznic sau  motive medicale au trimis prin rudele lor, cuponul primit prin poștă sau cartea de identitate în baza căreia se pot elibera cutiile cu alimente.

Potrivit reglementărilor Uniunii Europene, o cutie cu ajutoare conține 20 kilograme de alimente, iar livrarea acestora s-a făcut în două cutii de carton cu conținut identic.

În conținutul coșului de alimente se găsesc 4 litri de ulei, 4 kg de zahăr, 6 kg de făină, 6 kg de mălai, 2 pungi de paste făinoase, 8 cutii de conserve de porc, 6 cutii de conserve de vită, 10 cutii de pate de ficat.

Toți cei cu care am stat de vorbă sunt  mulțumiti că în acest an se primesc toate produsele cuprinse in lista afișată la Primărie.

,,Suntem bucuroși că în acest an primim și zahărul și uleiul și conserve de carne. O să pot face de mâncare și o  să mă descurc câteva săptămân. E greu,  suntem făra posibilitati , eu am o pensie de 530 de lei, sunt și bolnavă, am diabet, sunt și hipertensivă,și am 2 pungi cu medicamente  pe care le iau în fiecare lună, care sunt din ce în ce mai scumpe’’, spune cu amărăciune doamna Mărie.

- Advertisment -

Cele mai populare

Oradea ,Baia Mare si Sălaj se află în scenariu roșu

Oradea şi alte şapte localităţi din judeţul Bihor au depășit pragul de incidenţă de 3 la mie infectări, astfel că școlile vor...

Echipă și haită

Între luminoasa solidaritate de echipă și înnegurata cârdășie de haită există un abis pe care nici un fel de argumentație de pragmatism...

Lege în SUA care va permite vaccinarea copiilor mai mari de 11 ani, fără acordul părinților

Pe 7 octombrie 2020, în timpul unei întâlniri virtuale programate în grabă, patru membri ai Consiliului Districtului Columbia, SUA, care alcătuiau Comitetul...

Italia, protestează violent

Proteste de stradă în Torino și Milano din cauza noilor măsuri antipandemice! Acestea s-au transformat în confruntări cu poliția și atacuri violente...

Comentarii recente