vineri, aprilie 12, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareAudiențe la Prefectură. Probleme diverse

Audiențe la Prefectură. Probleme diverse

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a susţinut marţi, 29 mai 2018,  audienţe cu cetăţenii. Alături de prefect au fost prezenţi şeful serviciului juridic, Dorle Cosmin şi consilierul pe relaţii cu publicul, Găzdac Florin.  În această săptămână s-au înscris în audienţă patru persoane.

Primul caz s-a referit la intrarea în posesie cu terenul de sub casa părinţiilor săi decedaţi pentru care a făcut demersuri încă din anul 2015. Având în vedere că pe cale administrativă problema nu a fost soluţionată, persoana a înaintat acţiune în justiţie care este încă pe rol. Prefectul a comunicat persoanei că atât timp cât cauza este încă pe rol instituţia prefectului nu poate să intervină în vreun fel ci doar va putea urmări punerea în aplicare a unei sentinţe definitive.

A doua persoană venită în audienţe a solicitat sprijin pentru a primi la timp ajutorul social şi pentru atribuirea unei locuinţe sociale. În urma discuţiilor purtate cu primarul comunei Supur s-a concluzionat că suma aferentă ajutorului social va fi achitată la termen iar UAT Supur nu deţine locuinţe sociale.

În al treilea caz o persoană din Baia Mare a solicitat sprijin pentru a fi pusă în posesie cu două terenuri din comuna Săuca aşa cum sunt prevăzute în titlurile de proprietate deţinute. Aceasta consideră că ultima lucrare topografică este greşită. Prefectul a îndrumat persoana să depună un memoriu urmând a se cere un punct de vedere primăriei Săuca.

Ultimul caz se referă la amenajarea unei toalete care să deservească vechiul Cămin Cultural din comuna Medieşul Aurit. Persoana reclamă dimensiunile necorespunzătoare ale construcţiei precum şi riscul ca fântâna sa să fie afectată de utilizarea acestuia. Prefectul a îndrumat persoana să depună un memoriu urmând a sesiza instituţiile abilitate pentru a lua măsuri.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente