Acasă Cosul cu vipere Autocolante periculoase...

Autocolante periculoase…

cos vipere

Au apărut în ultima vreme pe unele mașini din Satu Mare niște autocolante ciudate care reprezintă harta Ungariei mari bineînțeles cuprinzând și Transilvania.

Se pare că pe nimeni nu prea deranjează acest comportament, neștiind că pericolul unui conflict etnic este foarte mare. Adevărații maghiari, cei de peste graniță, din Ungaria sunt oameni cu bunul simț și cu nici un interes de a crea un conflict etnic.

Culmea este că, aceste autocolante sunt fabricate în România de maghiari de-ai noștrii, și sunt purtate pe mașinile personale, riscând în orice moment să se trezească cu mașina incendiată sau cu vreun parbriz spart.

Această fățărnicie înregistrează o creștere periculoasă în rândul șoferilor cu atitudini revanșarde și șovine. Suntem curioși ce s-ar întâmpla dacă vreun șofer de naționalitate română ar posta o imagine autocolantă reprezentând o opincă pe sediul unei instituții supreme din pustă?! Câți conaționali de-ai noștri, dar cu inima în țara vecină, ar sări ca arși, strigând ca din gură de șarpe a discriminare?! Câte ong-uri, câți reprezentanți, câți politicieni ar face plângeri după plângeri?! Din păcate, stimabililor șoferi iubitori și doritori de reîntregiri teritoriale, ar trebui să vă gândiți și din această perspectivă. Este o vorbă de pe plaiurile mioritice: „Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!” Pentru că înainte să aveți drepturi trebuie să știți că aveți și obligații.

Vă dăm un sfat și vă sugeram să nu recurgeți la asemenea gesturi pentru că riscați multe, nu suntem nici șovini, nici naționaliști. Ar trebui să ne preocupe în primul rând ceea ce putem face pentru a menține pacea între etni, nu cum să declanșăm conflicte, la o adică toți suntem oameni, iubirea, sentimentul și omenia nu au limbă….

Maghairii și românii pot fi prieteni foarte buni, dar sunt mulți din interior  care nu vor în ruptul capului să fie așa….

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente