Acasă Economico-social Avertismentul Bundesbank către ţările europene

Avertismentul Bundesbank către ţările europene

Țările europene nu trebuie să încetinească reformele şi să recurgă la stimularea economiei pentru a combate şomajul ridicat din rândul tinerilor, întrucât rezultatul nu va fi crearea de locuri de muncă sustenabile, a declarat şeful Bundesbank, Jens Weidmann, potrivit Mediafax.

cc1373a65d7505dc05bd950404bf8817_XLDe asemenea, Weidmann a reluat criticile privind eşecul Franţei de a-şi respecta ţintele de deficit bugetar, afirmând că a doua mare economie a zonei euro are un rol cheie în menţinerea credibilităţii eforturilor de consolidare bugetară din uniunea monetară. „Şomajul în rândul tinerilor în unele ţări este într-adevăr dramatic. Programele economice şi de cheltuieli pe termen scurt, precum şi o datorie mai mare pentru generaţiile următoare nu creează locurile de muncă sustenabile de care este nevoie urgent”, a declarat Weidmann pentru cotidianul Westdeutsche Allgemeine Zeitung, scrie CNBC.

În contextul numărului ridicat de persoane fără loc de muncă din ţări precum Spania şi Italia, mulţi lideri politici europeni încep să vadă şomajul drept o criză în sine şi mai puţin ca pe un aspect care se va rezolva odată cu îmbunătăţirea situaţiei economice.

Weidmann, care este şi membru în Consiliul Guvernatorilor Băncii Centrale Europene, consideră că relaxarea eforturilor de reducere a îndatorării nu este o soluţie, întrucât tinerii au nevoie de perspective pe termen lung.

„Doar companiile competitive şi o structură economică sănătoasă pot oferi aşa ceva. O pauză a reformelor nu ar ajuta. Acum, pentru că avem reguli mai stricte pentru reducerea deficitului bugetar, nu ar trebui să le punem credibilitatea sub semnul întrebării exploatându-le flexibilitatea”, a spus el. Comisia Europeană a acordat, săptămâna trecută, Franţei încă doi ani pentru a-şi atinge obiectivele bugetare, din cauza perspectivelor economice slabe în contextul recesiunii din zona euro.

Realitatea.net

- Advertisment -

Cele mai populare

Bravo Romania!Munții Cernei,in turismului european

Asociaţia Montană Carpaţi anunță că a finalizat proiectul pentru dezvoltarea turistică și economică din zona Munții Cernei, “City Break în munţii Cernei”.

Fonduri Europene pentru IMM

Au apărut propunerile oficiale de granturi pentru IMM: domeniile eligibile și grila de punctaj la proiecte Ministerul Fondurilor Europene...

PNL obține victoria primăriilor

Galben predomină țara și orașul obtinând un scor istoric după mulți ani de efort și munca.PNL este câștigător al alegerilor locale din...

Vor încă un scrutin

Doi candidaţi din comuna Orţişoara din judeţul Timiş, au obţinut acelaşi număr de voturi, astfel că în această localitate urmează să fie...

Comentarii recente