marți, iulie 16, 2024
AcasăPoliticaLocalPetre Mureșan: “Parlamentarii USL ar trebui să aducă lumina în casele oamenilor,...

Petre Mureșan: “Parlamentarii USL ar trebui să aducă lumina în casele oamenilor, nu pe cea de la Ierusalim”

La sediul Organizaţiei Judeţene a PDL Satu Mare a avut loc joi, 9 mai o conferință de presă în cadrul căreia liderii locali ai partidului au prezentat „Cartea neagră a guvernării USL”. Au participat preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL, Petre Mureşan, preşedintele Organizaţiei Municipale Satu Mare, Claudiu Ardelean şi preşedinta Organizaţiei Judeţene a Femeilor democrat-liberale, Ileana Blidar.

poza pdl conferinta joi

În deschiderea conferinței, Petre Mureșan a precizat că la un an de la preluarea guvernării avem în faţă doar o sumă de nerealizări, promisiuni neonorate și scandaluri perpetue care demonstrează, dacă mai este cazul, că soluţia USL-istă echivalează cu saltul din lac în puţ și în loc de binele dorit şi sperat pe care USL l-a promis, românii se confruntă cu sărăcie şi lipsuri.

Materialul intitulat „Cartea neagră a guvernării USL” este împărţit în cinci capitole care supun analizei aspectele definitorii ale acestei guvernări, pe diferite domenii şi problematici. „Guvernul Ponta este cel mai obez guvern de după 1989, funcţiile fiind concepute ca recompense pentru camarila USL. Guvernul Ponta a capotat mai ales în domeniul economic, acolo unde vorbele şi apariţiile televizate nu au niciun efect”, a declarat Mureşan.

Liderul PDL Satu Mare a lansat mai multe serie acuzaţii şi la adresa parlamentarilor USL din judeţul nostrum, care după cum a spus, “care taie frunze la câini în Parlament. Mai pe româneşte, nu au făcut nimic. Am văzut că aduc lumina de la Ierusalim. Ar trebui să aducă lumina în casele oamenilor. Să aducă asfaltul în bătătură. Când merg la ţară îmi vine să plâng. Suntem în epoca de piatră”.

Claudiu Ardelean, preşedintele Organizaţiei Municipale a PDL Satu Mare i-a acuzat pe premierul Victor Ponta şi pe guvernanţi spunând că „îi doare în cot de judeţul Satu Mare şi de nord-vestul României. Nu au alocat niciun leu pentru Autostrada Transilvania. Sigur, când vin în această zonă ei circulă cu avionul și nu cu maşinile ca omul de rând. În altă ordine de idei, deşi USL-ul este bine reprezentat în Parlament, judeţul nostru nu are nici măcar un secretar de stat. Sincer m-am bucurat când am avut un ministru. La acea vreme s-a început reabilitarea drumului Satu Mare-Apa, însă acel traseu a rămas în acelaşi stadiu”. Liderii PDL au mai făcut referire şi la creşterea taxelor şi impozitelor dar şi la alte aspecte care, potrivit acestora, îngreunează atât viaţa de zi cu zi a populaţiei, cât şi dezvoltarea unor afaceri durabile.

În altă ordine de idei, la aceeași conferință de presă s-a făcut public anunțul despre participarea preşedintelui Partidului Democrat-Liberal, Vasile Blaga alături de secretarul general al formaţiunii, Gheorghe Flutur şi de alți reprezentanţi sâmbătă, 11 mai, la Complexul „Valea Măriei” la două evenimente dedicate mediului de afaceri, respectiv agriculturii sătmărene. Astfel, vor avea loc două acțiuni, prima va începe la ora 17.00 și va fi dedicată agriculturii sătmărene. Cea de-a doua întâlnire se va desfășura de la ora 18.30, o dezbatere pe marginea problemelor cu care se confruntă mediul de afaceri din judeţul Satu Mare. De asemenea, potrivit celor declarate de Petre Mureşan, stafful central al PDL împreună cu liderii locali ai partidului vor participa duminică, 12 mai, la “Sâmbra Oilor”.

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente