luni, iunie 17, 2024
AcasăsusBanca Mondială a alocat 200 de milioane de euro pentru rețeaua de...

Banca Mondială a alocat 200 de milioane de euro pentru rețeaua de radioterapie din România

Banca Mondială a alocat 200 de milioane de euro pentru realizarea rețelei de radioterapie din România, care prevede dotarea mai multor centre și spitale cu aparatură medicală necesară în tratamentul cancerului, a anunțat, joi, președintele Comisiei de Oncologie de pe lângă Ministerul Sănătății.

Președintele Comisiei de Oncologie de pe lângă Ministerul Sănătății, Alexandru Irimie, a declarat, într-o conferință de presă la Cluj, că, în prezent, accesul pacienților la radioterapie la nivel național este destul de mic, de 30 – 35 la sută, față de 70 – 80 la sută cât este la nivel european.

„Resurse financiare ar trebui alocate pentru rețeaua de radioterapie. Noi am făcut un program de radioterapie la nivel de țară, el este împărțit pe marile centre, pe diverse centre de niveluri diferite. Din câte știu, Banca Mondială a alocat suma de 200 de milioane de euro, care va ajuta la implementarea acestei rețele. La această oră, accesul la radioterapie la nivel de țară este destul de mic, de 30 – 35 la sută, față de 70 – 80 la sută cât este la nivel european. Banii urmează să intre în procesul de achiziționare a aparaturii pentru rețeaua de radioterapie. Cred că în doi-trei ani vom fi acoperiți la nivel național din punctul de vedere al radioterapiei”, a spus Irimie.

Potrivit acestuia, rețeaua va cuprinde cele trei institute de oncologie din România, de la Cluj-Napoca, Iași și București, centrele universitare mari, precum Craiova, Târgu Mureș, Timișoara, dar și centre mai mici și spitale.

2 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente