Acasă Locale Bancnote false de 100 RON plasate pe piața sătmăreană. Infractorii au fost...

Bancnote false de 100 RON plasate pe piața sătmăreană. Infractorii au fost rețiunți de procurori

Județul Satu Mare s-a aflat din nou în atenția procurorilor DIICOT. În cursul zilei de joi, 17 iunie 2021, Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Satu Mare împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Satu Mare, au efectuat 20 de percheziții domiciliare pe raza județelor Satu Mare, Cluj și Sălaj. Vizat a fost un grup infracțional organizat, specializat în falsificare de monedă și punere în circulație de valori falsificate.

Infractorii sătmăreni au început să acționeze de la data de 01.05.2021, și de atunci încoace au produs 800.000 RON din bancnote de 100 de lei. Materialul utilizat este unul extrem de asemănător cu originalul – cupiură, la fel și cerneala utilizată. De asemenea, bancnotele false prezentau microperforațiile specifice, dimensiunile fiind aproape identice și nu puteau fi detectate fără a fi verificate cu un aparat special.

Potrivit anchetatorilor bancnotele au fost plasate fie direct pe piață ori vândute în cantitate mare în schimbul unor sume de bani.

În urma perchezițiilor, anchetatorii au ridicat și indisponibilizat mai multe sume de bani în lei și valută, telefoane mobile, cartele SIM, laptopuri, stick-uri de memorie, imprimante, dispozitive GPS, 13.960 de țigarete, 10 comprimate ecstasy, 3 doze de substanță albă purverulentă și un pistol.

În acest caz 9 sătmăreni sunt audiați în birourile DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare. Unul din membrii grupului infracțional, un bărbat de 42 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, a precizat DIICOT.

- Advertisment -

Cele mai populare

A fost reactualizată lista țărilor cu risc epidemiologic

Joi, 29 iulie a.c., a fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. În acest context, toți...

Ziua Imnului Național marcată la Satu Mare

Anual, la data de 29 iulie, este celebrată Ziua Imnului Național. În acest context, în municipiul Satu...

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de fructe din Ilfov

În loc de banane, la un depozit de fructe din Ilfov au ajuns 503 kilograme de cocaină aproape...

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 al Ligii Campionilor

Formația campioană a României, CFR Cluj, a primit miercuri vizita celor de la Lincoln Red Imps în returul...

Comentarii recente