Acasă Locale Nationale De frica ursului l-a prins noaptea în copac

De frica ursului l-a prins noaptea în copac

Întâmplare de-a râsul-plânsul în județul vecin. În timp ce culegea ciuperci în pădure, un bărbat din Jibou a dat de un urs. De frica animalului, sălăjeanul în vârstă de 67 de ani a fugit mâncând pământul și s-a refugiat într-un copac. Ursul a plecat, însă de frică bărbatul nu s-a mai dat jos din copac. Dacă nu era găsit de autoritățile de intervenție, bărbatul ar fi înoptat în copac, scrie Agerpres.

Orele au trecut iar familia omului, îngrijorată, a alertat autoritățile. Potrivit aparținătorilor, bărbatul a plecat la cules de ciuperci în jurul orei 12.00. Văzând că nu se întoarce l-au tot sunat începând cu ora 18.00, însă acesta nu a răspuns.

Au fost alertate autoritățile care au format echipe de căutare. În jurul orei 01.26 bărbatul a fost găsit într-un copac.

„Sub coordonarea şefului Poliţiei Oraşului Jibou, s-au format echipe de căutare formate din poliţişti, jandarmi, pompieri, personal silvic şi voluntari care au efectuat scotociri în pădurea din zona localităţii Rona. Astfel, în data de 17 iunie, ora 01,26, bărbatul a fost identificat de către una dintre echipele de căutare, în pădure, în zona bazinelor de apă din localitatea Rona, urcat într-un copac. După ce a fost coborât, bărbatul a relatat echipelor de căutare faptul că, în timp ce căuta ciuperci, în jurul orei 18,00, a văzut un urs şi, de frică, s-a urcat într-un copac, unde a rămas până a auzit strigătele echipelor de căutare”, se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.

Potrivit sursei citate, bărbatul nu a suferit leziuni.

- Advertisment -

Cele mai populare

A fost reactualizată lista țărilor cu risc epidemiologic

Joi, 29 iulie a.c., a fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. În acest context, toți...

Ziua Imnului Național marcată la Satu Mare

Anual, la data de 29 iulie, este celebrată Ziua Imnului Național. În acest context, în municipiul Satu...

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de fructe din Ilfov

În loc de banane, la un depozit de fructe din Ilfov au ajuns 503 kilograme de cocaină aproape...

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 al Ligii Campionilor

Formația campioană a României, CFR Cluj, a primit miercuri vizita celor de la Lincoln Red Imps în returul...

Comentarii recente