Acasă Locale Stiri Satu Mare Băsescu a semnat numirile lui Mihnea Motoc și Hegedüs Csilla la Externe...

Băsescu a semnat numirile lui Mihnea Motoc și Hegedüs Csilla la Externe și Cultură

Președintele Traian Băsescu a semnat, marți seară, decretele privind numirea lui Mihnea Motoc în funcția de ministru de Externe și a lui Hegedüs Csilla ca ministru al Culturii, ceremonia de depunere a jurământului urmând să aibă loc miercuri, după publicarea decretelor în Monitorul Oficial.

Președintele Băsescu a semnat, marți, decretul prin care se ia act de demisia lui Teodor-Viorel Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe, și se constată încetarea funcției acestuia de membru al Guvernului, se arată într-un comunicat al Președinției.

De asemenea, președintele a semnat decretul prin care se numește Mihnea-Ioan Motoc în funcția de ministru al Afacerilor Externe.

Totodată, președintele a semnat, marți, decretul prin care se numește în funcția de membru al Guvernului Hegedüs Csilla, ministru al Culturii și viceprim-ministru.

„La data prezentului decret încetează efectele Decretului nr. 619/2014 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 741 din 10 octombrie 2014. Ceremonia de depunere a jurămintelor de învestitură va avea loc miercuri, 19 noiembrie a.c., după publicarea decretelor în Monitorul Oficial” , se arată în comunicat.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunat anterior că Csilla Hegedus, secretar de stat în Ministerul Culturii, este propunerea Uniunii pentru conducerea ministerului.

Tot marți, premierul Victor Ponta a anunțat că ambasadorul României pe lângă Uniunea Europeană, Mihnea Motoc, va fi propus ca ministru al Afacerilor Externe, el precizând că, tot marți, va propune și un nou ministru la Cultură, el îndeplinind în acest moment atribuțiile de ministru interimar.

 

- Advertisment -

Cele mai populare

Raed Arafat,solicită întărirea măsurilor anti COVID

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat, miercuri, că în prezent sunt 368 de localităţi care au depăşit pragul de...

Cresc ajutoarele sociale de la anul

La începutul acestei luni deputaţii au adoptat propunerea legislativă care prevede creşterea indicatorului social de referinţă (ISR) până la valoarea de 1.200...

Masca și apariția cancerului pulmonar

Timp de 25 de ani am fost redactorul unei reviste comerciale premiate, numită HazMat Management, care a acoperit subiecte precum prevenirea poluării...

Oradea ,Baia Mare si Sălaj se află în scenariu roșu

Oradea şi alte şapte localităţi din judeţul Bihor au depășit pragul de incidenţă de 3 la mie infectări, astfel că școlile vor...

Comentarii recente